Reklam
Reklam
Reklam

Editör´den Mehmet Ceylan

Editör´den Mehmet Ceylan


BAYRAMPAŞA'DA İMAMOĞLU TARTIŞMASI

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 27. ilçe olarak Bayrampaşa'yı ziyaret etti, bilgiler aldı.


Ekrem İmamoğlu'nun Bayrampaşa ziyaretinden beri  Bayrampaşa'da tartışması bitmedi. Özellikle Eski Cezaevi yerine yapılan kentsel dönüşüm ile ilgili ne konuşulduğu sorusu herkesin ağzında. Birde belediyenin önünde yapılan park ve Atatürk heykelini beğenmemesi de konuşulan konular arasında.

Bayrampaşa'nın bu kadar sorunu ve bekleyen projeleri varken ne konuşulduğunu kimsenin bir açıklık getirmemsi tartışmaların odağı oldu.

NİYE BU KADAR GİZLİ...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Bayrampaşa ziyaretinin organizasyonunu kim yaptı bilmiyoruz. Aldığımız bilgiler organizasyonu, İmamoğlu'nun ilçe ziyaretlerinde ilçe belediyelerinin yaptığı şeklinde.

Kimin yaptığından ziyade nasıl yapıldığı, nasıl talep edildiği nasıl öneride bulunulduğu önemli.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ilçeye geliyor. Burada siyasi kimliklerin önemi yok. Çünkü burada siyasi kimlikler değil Bayrampaşa'nın menfaatleri, sorunları projeleri konuşulacak, anlatılacak. farklı siyasi kimlikten olsanız bile ilin ilçeye, ilçenin ile ihtiyacı var.

O zaman ilçeye gelen il belediyesi  olduğuna göre sen ilçe olarak güçlü ve birlik içinde olduğunu göstermek zorundasın. Siyasi farklılıkları bir tarafa bırakmak zorundasın.

İBB Başkanını belediye dışında tüm ilçe başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri ve ilçe basını birlikte olduğunun mesajını vermeliydi. Projelerin ve sorunların konuşulduğu sunum toplantısında ilçe başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri ve ilçe basını orada olmalıydı.

Fakat gördük ki, Bayrampaşa'nın iktidar partisi ilçe başkanı yok, İBB'nin iktidar partisi ilçe başkanı salon dışında koridorda oturuyor. Mecliste temsil eden partilerin ilçe başkanları yok. Meclis dışında olan partilerin ilçe başkanları yok. CHP meclis üyeleri dışında iktidar meclis üyeleri yok. Muhtarlar yok.  Toplantıya sadece İBB meclis üyeleri alındı.

Elbette İBB Başkanıyla, ilçe başkanı kısa bir başbaşa görüşebilir buna kimse bir şey demez ama genel toplantıda bu katmanlar olmalıydı. Halbu ki, hem karşılamada hem de toplantıda bu katmanlar olsaydı Bayrampaşa açısından bir güç gösterimi olur, birlik içinde Bayrampaşa'nın sorunlarının ve projelerinin takipçisi olduğunun mesajı verilmiş olurdu. "Biz siyasi farklılıklarımız olsa da Bayrampaşa ortak noktamız. hareketimizde düşüncemizde biriz" denilmiş olurdu.

Aynı zamanda Muhtarlar, İlçe Başkanları Bayrampaşa'nın problemlerini anlatma imkanı olurdu.

AÇIKLAMA YAPILMALI

Kim organize ettiyse bilmem ama madem gizli kapalı kapılar ardında bu toplantı yapıldı hiç olmazsa kamuoyunu rahatlatacak açıklama yapılmalı.

İBB'yi ilgilendiren her gün bir haber çıkan İsmetpaşa mahallesi kentsel dönüşüm konusu ne oldu?

İBB'yi ilgilendiren projeler konusu ne oldu?

Önceden Başlanmış olan şimdi yapımı duran yer altı otoparklar, Tuna caddesi havuz projesi ne oldu?

Ve diğer konularda İBB ile nasıl bir yol izlenme kararı alındı veya alınması ön görülüyor, kamuoyu merak ediyor. Vatandaş kendi arasında birbirine sorup tartışma yaşıyor.   

Reklam
 İBN RÜŞD’ÜN NEDENSELLİK ANLAYIŞI VE SAVUNUSU

İBN RÜŞD’ÜN NEDENSELLİK ANLAYIŞI VE SAVUNUSU

CUMA HUTBESİ: CAMİ VE SOSYAL HAYAT

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİNDEN İTFAİYECİLER HAFTASI’NDA ANLAMLI ZİYARET

SULTANGAZİ’DE ANADOLU KÜLTÜR FESTİVALİ MALATYA İLE BAŞLADI

BEYLİKDÜZÜ SAHNESİ YENİ SEZONA DOPDOLU BİR PROGRAMLA BAŞLIYOR

ESENLER VOLEYBOLDA YENİ SEZONA İDDALI BAŞLADI

BAŞKAN ÖZMEN, RAMİ KÜTÜPHANESİ’NDEKİ AZERBAYCAN BÖLÜMÜ’NÜ ZİYARET ETTİ

MİLLİ SPORCU VE BİLİM İNSANI HALET ÇAMBEL’İN ADI ÜSKÜDAR’DA YAŞAYACAK

EYÜP SULTAN BELEDİYESİNE ŞAFAK OPERASYONU: BAŞKAN DAHİL 28 KİŞİ GÖALTINDA

AJANS PRESS, 70 YILI AŞAN DENEYİMİNİ YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ MEDYA ZEKÂSINA TAŞIDI

İBB ÖĞRENCİLERİN YANINDA

MANİSA HAYVAN YAŞAM MERKEZİ İÇİN “PATİLİ DOSTLAR” DAYANIŞMASI BAŞLATTI!

MÜZE VE ÖREN YERLERİNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM İÇİN GERİ SAYIM

NEDENSELLİK NEDİR? ARİSTOTELES'TEN GAZALİ VE DAVİD HUME'UN KUŞKUCULUĞUNA

KOCATEPE CAMİ KÜLLİYESİ TEMELİ ATILDI

KAYMAKAM ÇİFTÇİ’DEN TECRÜBELİ GENÇLERE ZİYARET

CHP HEYETİNDEN KAYMAKAM ÇİFTÇİ’YE ZİYARET

MİLLİ EĞİTİMDE YENİ MÜDÜRE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

CHP BAYRAMPAŞA'DAN TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NE ZİYARET

Reklam

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 6 4 1 1 8 13
2.GALATASARAY A.Ş. 6 4 1 1 3 13
3.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 7 12
4.KOCAELİSPOR 6 4 2 0 3 12
5.CORENDON ALANYASPOR 6 3 1 2 2 11
6.FENERBAHÇE A.Ş. 6 3 2 1 10 10
7.TRABZONSPOR A.Ş. 6 3 2 1 8 10
8.KASIMPAŞA A.Ş. 6 2 0 4 2 10
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 3 2 1 1 10
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 6 2 2 2 0 8
11.ARCA ÇORUM FK 6 2 3 1 1 7
12.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 6 2 3 1 -1 7
13.GENÇLERBİRLİĞİ 6 2 3 1 -8 7
14.ERZURUMSPOR FK 6 2 3 1 -8 7
15.TÜMOSAN KONYASPOR 6 1 4 1 -4 4
16.SAMSUNSPOR A.Ş. 6 1 4 1 -6 4
17.GÖZTEPE A.Ş. 6 0 3 3 -4 3
18.EYÜPSPOR 6 1 5 0 -14 3