Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
YENİ PARTİ BAYRAMPAŞA: GÜÇ BİRLİĞİ VE İKTİDAR SAVAŞI

YENİ PARTİ BAYRAMPAŞA: GÜÇ BİRLİĞİ VE İKTİDAR SAVAŞI

Şimdi ise CHP’den ayrılarak kurulan Yeni Parti’nin 1. Olağan Kurultayı için ön seçim süreci işlemekte ve ilçe başkanlığı adayları sahne almaktadır.

TARİH: 22.09.2026 21:00
Son Güncelleme: 22.09.2026 10:42

Dünya kurulduğundan beri siyaset hep var olmuştur, iktidar savaşları da her daim vardır. Marifet, bu savaşı düşmanlaştırmak yerine bir şölene çevirebilmektir. İktidar savaşı olmadan hizmet gelmez. Tek iradeli bir rejim halinde yönetilen, rakipsiz, savaşsız, mücadelesiz bir otokratik düzen halinde yaşayan toplumlar köreltilir. Otokratik düzenlere dünya tarihinde çok az rastlanmıştır; teokratik düzenlerde bile kısa bir süre sonra çatlaklar oluşmuş, rejimler iktidar savaşlarına dönüşmüştür. Önemli olan, düşmanlaştırmadan mücadele verebilmektir.

Günümüzde demokrasiyle yönetilen bir sistemde iktidar savaşları normalleşmiştir. Özellikle CHP gibi köklü partilerin kurultaylarında iktidar mücadelesi eksik olmaz; nitekim CHP Bayrampaşa'da dörde kadar çıkan adaylı kurultaylar görülmüştür. Şimdi ise CHP’den ayrılarak kurulan Yeni Parti’nin 1. Olağan Kurultayı için ön seçim süreci işlemekte ve ilçe başkanlığı adayları sahne almaktadır.

Hasan Mutlu’dan sonra yönetim içinden gelen ve kurultayla seçilen CHP ilçe başkanı olan Yeni Parti Bayrampaşa Kurucu İlçe Başkanı Alican Çam, Meclis Grup Başkanvekilliği yapmış Av. Burak Türkkan ve CHP Bayrampaşa’da her daim bir ağırlığı olan Av. Levent Sevindi aday olarak yola çıkmışlardı. “Ayrışmayalım” söylemlerinin gölgesinde üç aday yarışa devam ederken, kamuoyunun sesine kulak veren Levent Sevindi, Burak Türkkan adına adaylıktan feragat etti. Güç birliği kararıyla iki aday birleşti ve Burak Türkkan yarışta tek aday olarak kaldı.

Şimdi Alican Çam ve Burak Türkkan ekipleri kıyasıya bir seçime hazırlanıyorlar. Alican Çam ekibi “Kaldığımız yerden devam” derken, Burak Türkkan ekibi “Yapılması gerekenler yapılmadı, yapmak için adayız” mottosuyla gün yüzüne çıktılar.

Alican Çam ekibinin “Kaldığımız yerden devam” sloganının karşılığında örgüt şu soruyu soracaktır: “Nerede kaldınız, ne yaptınız?” Burak Türkkan ekibine ise “Yapılması gerekenler yapılmadı” sözünün karşılığı sorulacak ve “Peki, siz neler yapacaksınız?” denilecektir.

Alican Çam ekibinin cevabı muhtemelen, “Zor dönemde ilçe yönetimini sırtlandık, bundan sonra da daha iyisini yapacağız” olacaktır. Ancak geride kalan bir yıl göstermiştir ki, çok fazla anlatacak başarı hikâyeleri bulunmamaktadır. Ne anlatmaya çalışsalar, yaptıklarından ziyade yapamadıklarının daha fazla olduğu görülecektir.

Burak Türkkan ekibinin cevabı ise çok daha net ve kapsamlı olacaktır: “Teşekkür ederiz, zor dönemde ilçe yönetimini yürüttünüz ama yapılabilecek, yapılması gereken pek çok şeyi yapmadınız. Bir örgüt toplantısı bile yapamadınız , örgütü dinamik tutamadınız, meclis üyelerini motive edemediniz. Hasan Mutlu Başkanımız ve yol arkadaşlarımız Silivri’de çile çekerken, elimizde onlarca hukuki ve siyasi done varken gündemi sıcak tutamadınız, halkımıza, atılan onlarca yalan ve iftirayı anlatamadınız.” Gibi sayfalarca olumsuzluğu sıralayıp şu sözü vereceklerdir: “Biz, adımızda taşıdığımız Yeni Parti’yi de Hasan Mutlu Başkanımızı ve yol arkadaşlarımızı da her daim gündemde tutup örgütü dinamik tutacağız.”

Her iki kanat çalışmalarını sürdürürken, özellikle Alican Çam ekibinin kulislerinden karanlıktan gelen bir ses yükseliyor: “Hasan Mutlu Başkanımız bizi destekliyor.” Bu propaganda oldukça yanlıştır. Lider konumundaki bir isim, bu tür yarışlarda asla tek bir tarafı desteklemez. Şu an Yeni Parti Bayrampaşa siyasetinin lideri konumunda olan kişi Hasan Mutlu’dur. Eğer tek bir tarafı desteklerse, diğer aday kazandığı zaman nasıl bir tavır alacaktır? İlçe yönetiminden nasıl bir destek isteyecektir? Yarın mutlaka o tutuklu bulunduğu yerden çıkacak, belki de koltuğuna oturacaktır —ki oturma ihtimali oldukça yüksektir— o zaman kiminle çalışacaktır?

Hasan Mutlu’nun tecrübeli bir siyasetçi olarak tüm bunları hesap ettiğine eminim. Sanırım seçime yakın net bir mesaj gönderecektir. Muhtemelen, “Yol arkadaşlarım, ilçe başkanlığına adaylığınız hayırlı olsun. Feraseti yüksek örgütümüz en doğru kararı verecektir. Seçimler bittikten sonra kol kola çalışmanızı istiyorum” diyerek kısa ve birleştirici bir mesaj verecektir diye düşünüyorum.

İki kanadın kadrolarına baktığımız zaman, Alican Çam’ın ekibine kıyasla Burak Türkkan’ın kadrosunun daha avantajlı olacağı kanaatindeyiz. Zaten iki adayın ekibinin birleşerek daha güçlü ve daha tecrübeli bir yapı oluşturması gayet doğaldır.

Yeni Parti’nin Bayrampaşa’da nerede duracağı ve asıl gücü, kurultay sonrasındaki çalışmalarla görülecektir. Bugüne kadar görülmeyen o heyecan ne kadar yükselebilecek? Örneğin, hâlâ CHP saflarında duran meclis üyeleri kurultay sonucunda kim kazanırsa kazansın Yeni Parti’ye geçecekler mi, yoksa CHP’de mi kalacaklar? Sanki bir kısım meclis üyeleri kendilerini kurultay sonrasına saklıyormuş gibi bir hava seziliyor.

Bir diğer tereddüt ise ön seçimin bağlayıcı olup olmayacağı hususudur. Seçim kurulu nezdinde yapılmayan bir ön seçim söz konusu. Ön seçimde kaybettiği halde kurultayda yeniden “adayım” diye çıkanlar olacak mı?

Bu soruların yanıtlarını sanırım 4 Ekim'den sonra göreceğiz. Şimdiden yola çıkan adaylara ve ekiplerine başarılar dilemekten başka bir şey kalmıyor; tabii süreç içinde yeni değerlendirmeler yapmak kaçınılmaz olabilir.

 

187. Sayı Ağustos 2026

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

Reklam

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
MEHMET CEYLAN

Haber Editörü

MEHMET CEYLAN

mceylan4262@gmail.com
Reklam

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 6 4 1 1 8 13
2.GALATASARAY A.Ş. 6 4 1 1 3 13
3.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 7 12
4.KOCAELİSPOR 6 4 2 0 3 12
5.CORENDON ALANYASPOR 6 3 1 2 2 11
6.FENERBAHÇE A.Ş. 6 3 2 1 10 10
7.TRABZONSPOR A.Ş. 6 3 2 1 8 10
8.KASIMPAŞA A.Ş. 6 2 0 4 2 10
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 3 2 1 1 10
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 6 2 2 2 0 8
11.ARCA ÇORUM FK 6 2 3 1 1 7
12.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 6 2 3 1 -1 7
13.GENÇLERBİRLİĞİ 6 2 3 1 -8 7
14.ERZURUMSPOR FK 6 2 3 1 -8 7
15.TÜMOSAN KONYASPOR 6 1 4 1 -4 4
16.SAMSUNSPOR A.Ş. 6 1 4 1 -6 4
17.GÖZTEPE A.Ş. 6 0 3 3 -4 3
18.EYÜPSPOR 6 1 5 0 -14 3