Başlık
ÖZDAĞ'DAN SERT ÇIKIŞ: "ÇERÇEVE YASA İKİNCİ SEVR'DİR, TÜRKİYE BÖLÜNME SÜRECİNE SOKULUYOR"
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, düzenlediği basın toplantısında TBMM'den geçen çerçeve yasayı ve yeni savunma paktını sert bir dille eleştirdi. Özdağ, "Yeni yasa değişiklikleriyle terör sona ermiyor, teröre tesli
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, parti genel merkezinde güncel siyasi gelişmelere ilişkin kapsamlı bir basın toplantısı düzenledi. İç politika, dış ilişkiler ve yargı süreçlerine dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Özdağ’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
"Çerçeve Yasa, Atatürk Cumhuriyeti'ni Sonlandırma Girişimidir"
TBMM'de kabul edilen çerçeve yasaya tepki gösteren Özdağ, oylamanın Sevr Anlaşması'nın yıl dönümüne denk gelmesine dikkat çekti. Yasanın 467 oyla kabul edildiğini hatırlatan Özdağ, şunları kaydetti:
"Umuştuk ki milletvekillerinin çoğu yeminlerine sadık kalırlar ve çocuklarına hayırlı bir manevi miras bırakırlar. Ancak bu vekiller tarihe kaydoldular. 'Hayır' diyerek milletvekili yeminine sadakat gösteren 87 milletvekilini ise tebrik ediyoruz."
Yeni yasa değişiklikleriyle terörün sona ermediğini, aksine bir teslimiyet sürecinin başlatıldığını savunan Özdağ, PKK elebaşı Öcalan'ın talepleri ve anayasa değişiklikleriyle Türkiye'nin çok etnisiteli ve mezhepli bir yapıya, Lübnan veya Irak modeline sürüklenmek istendiğini belirtti. Özdağ, "Bu yasa sadece bir af değil; Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'i ortadan kaldırmayı hedefleyen bir süreçtir. Türkiye'de halklar mozaiği yoktur; Türk milleti vardır. Zafer Partisi olarak bu Cumhuriyet'i size böldürtmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
"Mekke Anlaşması Çok Riskli Bir Oyundur"
Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasında imzalanan savunma paktına da değinen Ümit Özdağ, anlaşmanın içeriğini ve zamanlamasını eleştirdi. Pakistan'ın dost ve kardeş bir ülke olduğunu vurgulayan Özdağ, Suudi Arabistan ile ilişkilerin tarihsel olarak konjonktürel ilerlediğine dikkat çekti:
"Kimiyi caydıracağız? Dünya haritası ortada. Bu yapının kimi caydırmak için kurulduğu açıkça anlaşılıyor: İran. Peki arkasında Rusya ve Çin olan İran'a karşı bu riskli oyun neyi hedefliyor? Yarın İran ve Suudi Arabistan arasında bir savaş çıkarsa, hangi millî menfaatimiz bizi Suudi Arabistan'ın yanında savaşa sokacak?"
Süleymancılar Operasyonu ve Erken Seçim Açıklaması
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özdağ, sabah saatlerinde Süleymancılara yönelik düzenlenen ve Alihan Kuriş'in de aralarında bulunduğu 49 kişinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin, "Henüz dosyanın içeriği konusunda bir bilgimiz yok. Operasyon gizli bir şekilde yürütülüyor. Önümüzdeki saatlerde bilgi edindikçe değerlendirmemizi yapacağız" dedi.
Erken genel seçim tartışmalarına ve olası ittifak arayışlarına değinen Özdağ, sözlerini şöyle tamamladı:
"Erken genel seçim Türk milletinin zihninde başlamıştır. Meclis'e gelen yasa tasarısı bizim için bir turnusol kâğıdı oldu; kimin gerçek, kimin sahte muhalefet olduğunu gördük. Bu iktidar projesine karşı durmayanlar bize gelip 'biz muhalefetiz' demesin. Tutarlı bir direnç sergileyen, Atatürk çizgisinde, Cumhuriyet'in kuruluş felsefesini savunan herkesle görüşmeye açığız."
- EDİTÖR
- ÖZEL HABER
- BAYRAMPAŞA KON.ÇALIŞTAY
- X HABER











