Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
MECLİS TOPLANTISINA “TÜGVA” DAMGA VURDU

MECLİS TOPLANTISINA “TÜGVA” DAMGA VURDU

Bayrampaşa Belediyesi Ekim Ayı olağan toplantısında Türkiye Gençlik Vakfı “TÜGVA” damga vurdu. CHP Bayrampaşa’dan AK Parti Büyükada’dan yüklendi.

TARİH: 9.10.2021 09:58
Son Güncelleme: 9.10.2021 09:58
Reklam

Bayrampaşa Belediye Meclis toplantısı 7. Seçim dönemi 3. Toplantı yılı Ekim ayı Olağan 1. Birleşim, 2. Oturumu Meclis Başkan Vekili Ali Hacınoğmanoğlu başkanlığında, Ceyhun Çalışkan ve Ali Osman Çalışkan kâtip üyeliğinde yapıldı.

Toplantının gündemi olan, Hukuk ve Çevre Komisyonu ortak 1 Nolu raporu ve tarife Komisyonunun 35 Nolu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem Dışı konuşmalara ise TÜRGEV ve TÜGVA damga vurdu. CHP Grup Başkan Vekili Atilla Özen Bayrampaşa’da belediye tarafından kirası ödenen TÜRGEV’e ait olan TÜGVA tarafından kullanılan bina ile ilgili soru önergesi verdi. Ve açıklama yaptı. AK Parti grup Sözcüsü ve Belediye Başkan Yardımcısı Can Gökhan Balekoğlu ise Büyükada’da İBB’nin TUGVA binası yaptı baskının hukuksuz olduğunu söyledi.

YILLIK 530 bİN LİRA KİRA BELEDİYEDEN

CHP Grup başkanvekili Atila Özen başkanlık makamına cevaplandırılması için verdiği soru önergesi.

 

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ

MECLİS BAŞKANLIĞINA

 

KONU   : TÜRGEV için kiralanan, TÜGVA tarafından kullanılan yer hakkında yazılı

                                 soru önergemdir.

 

7 Eylül 2015 tarihinde yapılan Belediye Meclis toplantısında oyçokluğuyla alınan karar uyarınca, kısa adı TÜRGEV olan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın ilçemizdeki öğrencilere dönük yurt ve faaliyette bulunmak üzere ortak hizmet çerçevesinde Muratpaşa Mahallesi Eski Edirne Asfaltı üzerinde kiralanan binanın güncel aylık kirası ne kadardır? Bu binayla ilgili Belediyemizin bu zamana kadar ödediği toplam kira bedelinin tutarı nedir? Vakıfla kaç yıllığına sözleşme yapılmıştır? Bu zamana kadar Belediyemizle geliştirilen ortak hizmetler nelerdir?

TÜRGEV’e tahsis edilen bu bina, neden kısa adı TÜGVA olan Türkiye Gençlik Vakfı tarafından kullanılmaktadır? Bu bina vakfın hangi amaçları doğrultusunda kullanılmaktadır? Yurtta kaç kişi kalmaktadır? Yurtta kalan kişiler hangi okullarda öğrenim görmektedirler ? Bunlardan kaçı Bayrampaşa’da ikamet etmektedir?

Yazılı soru önergemin yanıtlanmak üzere Başkanlık Makamına havalesini arz ve talep ederim.

YURT BİNASI OLSUN

Atilla Özen konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamda bu binanın Belediye tarafından yurt binası olarak kullanılmasının daha doğru olacağını belirtti.

Atilla Özen; "Son dönem Sayıştay kararları da dikkate alınarak, ortak hizmet projesi olmaksızın Murat Mahallesinde bulunan ve her ay kirası Belediyemiz tarafından ödenen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’na tahsisli yurt binasıyla ilgili tahsisin kaldırılarak, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 1. maddesi maddesinde gösterilen Türk Milli Eğitiminin amacı doğrultusunda,

Türk Milletinin bütün fertlerini, Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek; Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek; İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak;  Böylece bir yandan Türk vatandaşlarının ve Türk toplumunun refah ve mutluluğunu artırmak; öte yandan milli birlik ve bütünlük içinde iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet Türk Milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı yapmak genel amacı doğrultusunda Belediyemiz tarafından yurt binası olarak faaliyet göstermesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz" dedi.

AMAÇ TÜRKİYE’NİN GENÇLERİNE HİZMET

İBB tarafından Adalarda TÜGVA’ya 10 yıllığına kiralanan yerin boşaltılmak amacıyla zabıtaların baskın yapması ile ilgili . AK Parti grup Sözcüsü ve Belediye Başkan Yardımcısı Can Gökhan Balekoğlu bir açıklama yaptı. Can Gökhan Balekoğlu açıklamasında söz konusu yerin İBB tarafından Türkiye’nin Gençlerine hizmet etmek amacıyla kamu yararı ve gençlerin yararı gözetilerek 10 yıllığına Borçlar Yasası kapsamında kiralandığını belirtti, yapılanın hukuksuz olduğunu söyledi.

Can Gökhan Balekoğlu’nun açıklaması şöyle; “Adalar’daki TÜGVA ilçe temsilciliğinde yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yapmak istiyorum.

Öncelikle Adalar’da olay konusu yapılan yer 07.06.2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin Gençlerine hizmet etmek amacıyla kamu yararı ve gençlerin yararı gözetilerek 10 yıllığına Borçlar Yasası kapsamında kiralanmış bir yerdir.

Aradaki ilişki her vatandaşımızın yakinen bildiği gibi ev sahibi kiracı ilişkisidir. Bundan başka da bir anlam taşımamaktadır.

Söz konusu yere dün herhangi bir hukuk kararı olmaksızın, İBB zabıtaları gönderilerek zorla tahliye ettirilmek istenmiştir. Üstelik bu hukuksuzluğa CHP ilçe ve il örgütüde dahil edilmiştir.

Şunu da belirtelim ki, Kira hukukuna ilişkin uyuşmazlıkların çözüm ve görüm yeri Sulh Hukuk Mahkemeleridir. Kaldı ki İBB tarafından imza edilen kira sözleşmesinde uyuşmazlığın önce tarafların mutabık kaldığı bir arabulucu ile nihayetinde İstanbul Mahkemelerinin yetkili olduğu kararlaştırılmıştır.

Ayrıca kira sözleşmesinin 17. Maddesinde Medeni Kanun’un 2. Maddesinde belirtilen iyi niyet kurallarının ve kira hukukunu düzenleyen Borçlar Yasasının temel yasal dayanak olduğu taraflarca kabul edilmiştir.

Oradaki gençler Tüm Türkiye’deki gençlerimiz gibi Türkiye’nin ve İstanbul’un yüz akı gençleridir. 16 Milyonun içinde olan bu gençlerimizi ayrıştırmayın, İstanbul’u bölmeyin, toplumu kutuplaştırmayın. Hani 16 milyona hizmet edeceğim diyorsunuz ya bu gençlerimiz o 16 milyonun içinde olan gençler. Hukuka saygınız yok bari söylediğiniz sözlere saygınız olsun.

Borçlar yasamız, Medeni kanunumuz ve diğer yasal düzenlemeler açık seçik ortada iken henüz kira sözleşmesine ilişkin Sulh Hukuk Mahkemesinin tahliye kararı yokken böyle bir hukuksuzluğun ısrarla devam ettirilmesini de halkımızın takdirine bırakıyorum.

Türkiye’nin gençleri hukuka her zaman saygılıdır. Elinizde varsa tahliye kararınız buyurun getirin siz zahmet etmeden gençlerimiz burayı tahliye edecektir.”

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

AK PARTİ İSTANBUL TEŞKİLATINDAN ANKARA'YA 15 BİN KİŞİLİK ÇIKARMA

AK PARTİ İSTANBUL TEŞKİLATINDAN ANKARA'YA 15 BİN KİŞİLİK ÇIKARMA

TEHLİKELİ BİNA HABERİMİZE AÇIKLAMA: "HER ŞEY KONTROL ALTINDA"

14 AĞUSTOS 2026 CUMA HUTBESİ "HER YETİM BİR EMANET"

SEDA’DAN LİSELERE GİRİŞ SINAVI’NDA ÜSTÜN BAŞARI

TÜGVA SULTANGAZİ 2026 YAZ OKULU KAPANIŞ PROGRAMI

YÜZLERCE ÇOCUĞUN SÜNNET ŞÖLENİ BOĞAZ TURUYLA TAÇLANDI

İBB’DEN; ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ KIŞLIK SEBZE FİDESİ!

DAHA GÜVENLİ BİR EYÜPSULTAN İÇİN EL ELE VERDİLER

MERSİN BALKAN RESMEN CHP BAYYRAMPAŞA İLÇE BAŞKANI

MÜSLÜMANLIĞI SEÇTİ SARUNE SKRİPKİNAİTE “ŞEVVAL” ADINI ALDI

SONUNDA BUDA OLDU!: SÜLEYMANCILARA DA OPERASYON ÇEKİLDİ

BAYRAMPAŞA’DA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLÜYOR: İNŞAAT KAZISI YAN BİNAYI KAYDIRDI, CAN GÜVENLİĞİ HİÇE SAYILIYOR!

TÜM İDDİALAR YALAN ÇIKTI 11 AY GEÇTİ: HALA İDDİANAME HAZIRLANMADI

KÜLTÜR VE SANATIN FARKLI RENKLERİ MALATYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ'NDE BULUŞTU

ÇOCUĞUNUZUN İLK FOTOĞRAF PAYLAŞIMI ÖNCESİ EBEVEYNLERE 5 KRİTİK ÖNERİ

HASTANE ÇALIŞANLARININ PAYLAŞIMLARI HASTANEYİ BAĞLAR MI?

ÇANAKKALE SAVAŞLARI DİJİTAL DÜNYADA YENİDEN HAYAT BULUYOR

İBB’DEN BİNLERCE GENCE ÜNİVERSİTE TERCİH DESTEĞİ

BAYRAMPAŞA’DA SPOR DOLU AKŞAMLAR BAŞLADI

İSTANBUL ULUSLARARASI BOŞNAK GENÇLİĞİ ZİRVESİ 2026: BAYRAMPAŞA'DA TARİHİ BULUŞMA

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
admin

Haber Editörü

admin

fsdsafsadfsa
Reklam
  • EDİTÖR
  • ÖZEL HABER
  • BAYRAMPAŞA KON.ÇALIŞTAY
  • X HABER

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
3.CORENDON ALANYASPOR 0 0 0 0 0 0
4.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
5.ARCA ÇORUM FK 0 0 0 0 0 0
6.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
7.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
8.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
9.GALATASARAY A.Ş. 0 0 0 0 0 0
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.GENÇLERBİRLİĞİ 0 0 0 0 0 0
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
14.KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.TÜMOSAN KONYASPOR 0 0 0 0 0 0
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
18.TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0