Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
GAZİOSMANPAŞA’DA YENİLİKÇİ VE GİRİŞİMCİ KADINLARIN ZAFERİ

GAZİOSMANPAŞA’DA YENİLİKÇİ VE GİRİŞİMCİ KADINLARIN ZAFERİ

Gaziosmanpaşa’da Türk ve mülteci kadınlar Yenilikçi Girişimci Kadınların Desteklenmesi Projesi’nde buluştu.

TARİH: 19.01.2021 19:59
Son Güncelleme: 19.01.2021 19:59
Reklam

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin atölyelerinde makarnadan reçele, pasta yapımından maske üretimine kadar birçok alanda eğitim alan kadınlar, el emeği ürünler üreterek aile ekonomilerine destek sağlıyor.

Gaziosmanpaşa’da Türk ve mülteci kadınların sosyal bütünleşmesini ve ekonomik gelir elde etmesini amaçlayan Yenilikçi Girişimci Kadınların Desteklenmesi Projesi için lansman töreni düzenlendi. Zat-ı Gül Hanım Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Duman ve kursiyer kadınlar katıldı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Marmara İstanbul Bölge Müdürü Elif Selenay da video bağlantısı üzerinden davetlileri selamladı. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin mutfak ve dikiş atölyelerinde 3 ay süreyle eğitim alan kadınlar, sertifikalarını Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın elinden aldı.

“2020 YILINA GAZİOSMANPAŞALI KADINLARIMIZ DAMGAYI VURDU”

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Aile ekonomisinden daha çok kültürlerin kaynaşmasına katkı sağlayan bir çalışmaydı. 2020 yılına Gaziosmanpaşalı kadınlarımız damgayı vurdu. Pandemi zorlukları aşıldı. Türk kadınlarımızla mülteci kadınlarımız güzel bir dayanışma örneğini ortaya koydu. Hem kendi el emeklerini burada sergiliyorlar. Hem de aynı zamanda iki kültürün kaynaşmasını güzel bir örneğini ortaya koymuş oldular” dedi.

“7 YIL PAZARCILIK YAPTIM”

Kursiyer Yasemin Sezgin, “ Bu proje Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği bir projeydi. Dönüşüm mutfağında hazırlanıyoruz. Bayanlarla birlikte makarna, pancarlı, havuçlu her türlüsünü yapıyoruz. Çevremize yakınlarımıza satıyoruz.  7 yıl pazarcılık yaptım. Yapamazsın dediler ama ben 7 yıl yaptım. Hiçbir zaman pes etmedim. Kadınlar güçlü oldukça, dimdik durdukça, Türkiye güçlü olacaktır” dedi.

KADINLARA EĞİTİMLER VERİLDİ

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) iş birliğinde yürütülen proje, yenilikçi ve girişimci 15 Türk ve 15 mülteci kadını bir araya getirdi. Mekan ve eğitmenler Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından, gerekli malzeme ve makinalar da WALD tarafından yurt dışı hibe fonlarıyla sağlanarak hayata geçirilen proje dâhilinde kadınlara eğitimler verildi.

HEM KAYNAŞTILAR HEM GELİR ELDE ETTİLER

Belediyenin mutfak ve dikiş atölyelerinde yemek, pasta, reçel, makarna yapımı ve maske üretimi gibi alanlarda eğitimle alan kadınların ürettiği el emeği üretilen ürünler, birçok noktada satışa sunuldu. Satışlardan elde edilen gelirle kadınlar, aile bütçelerine ve ekonomiye katkı sağlıyor. İlk etapta 30 kadının yaralandığı projede yılsonuna kadar 200 kadının hayatına dokunulması hedefleniyor.

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

AK PARTİ İSTANBUL TEŞKİLATINDAN ANKARA'YA 15 BİN KİŞİLİK ÇIKARMA

AK PARTİ İSTANBUL TEŞKİLATINDAN ANKARA'YA 15 BİN KİŞİLİK ÇIKARMA

TEHLİKELİ BİNA HABERİMİZE AÇIKLAMA: "HER ŞEY KONTROL ALTINDA"

14 AĞUSTOS 2026 CUMA HUTBESİ "HER YETİM BİR EMANET"

SEDA’DAN LİSELERE GİRİŞ SINAVI’NDA ÜSTÜN BAŞARI

TÜGVA SULTANGAZİ 2026 YAZ OKULU KAPANIŞ PROGRAMI

YÜZLERCE ÇOCUĞUN SÜNNET ŞÖLENİ BOĞAZ TURUYLA TAÇLANDI

İBB’DEN; ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ KIŞLIK SEBZE FİDESİ!

DAHA GÜVENLİ BİR EYÜPSULTAN İÇİN EL ELE VERDİLER

MERSİN BALKAN RESMEN CHP BAYYRAMPAŞA İLÇE BAŞKANI

MÜSLÜMANLIĞI SEÇTİ SARUNE SKRİPKİNAİTE “ŞEVVAL” ADINI ALDI

SONUNDA BUDA OLDU!: SÜLEYMANCILARA DA OPERASYON ÇEKİLDİ

BAYRAMPAŞA’DA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLÜYOR: İNŞAAT KAZISI YAN BİNAYI KAYDIRDI, CAN GÜVENLİĞİ HİÇE SAYILIYOR!

TÜM İDDİALAR YALAN ÇIKTI 11 AY GEÇTİ: HALA İDDİANAME HAZIRLANMADI

KÜLTÜR VE SANATIN FARKLI RENKLERİ MALATYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ'NDE BULUŞTU

ÇOCUĞUNUZUN İLK FOTOĞRAF PAYLAŞIMI ÖNCESİ EBEVEYNLERE 5 KRİTİK ÖNERİ

HASTANE ÇALIŞANLARININ PAYLAŞIMLARI HASTANEYİ BAĞLAR MI?

ÇANAKKALE SAVAŞLARI DİJİTAL DÜNYADA YENİDEN HAYAT BULUYOR

İBB’DEN BİNLERCE GENCE ÜNİVERSİTE TERCİH DESTEĞİ

BAYRAMPAŞA’DA SPOR DOLU AKŞAMLAR BAŞLADI

İSTANBUL ULUSLARARASI BOŞNAK GENÇLİĞİ ZİRVESİ 2026: BAYRAMPAŞA'DA TARİHİ BULUŞMA

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
admin

Haber Editörü

admin

fsdsafsadfsa
Reklam
  • EDİTÖR
  • ÖZEL HABER
  • BAYRAMPAŞA KON.ÇALIŞTAY
  • X HABER

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
3.CORENDON ALANYASPOR 0 0 0 0 0 0
4.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
5.ARCA ÇORUM FK 0 0 0 0 0 0
6.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
7.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
8.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
9.GALATASARAY A.Ş. 0 0 0 0 0 0
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.GENÇLERBİRLİĞİ 0 0 0 0 0 0
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
14.KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.TÜMOSAN KONYASPOR 0 0 0 0 0 0
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
18.TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0