Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
ERZURUM’DA FESTİVALİN RİTMİ SANATLA TUTULDU

ERZURUM’DA FESTİVALİN RİTMİ SANATLA TUTULDU

Hüsn-i Hat Atölyesi katılımcıları Türk-İslam sanatının köklü geleneğiyle buluşturdu. Yakutiye Medresesi’ndeki “Hâne” sergisi ise geleneksel sanatların seçkin örneklerini ziyaretçilerle buluşturmayı sürdürdü.

TARİH: 23.08.2026 07:00
Son Güncelleme: 22.08.2026 23:04

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Erzurum Kültür Yolu Festivali, yedinci gününde müzikten geleneksel sanatlara, atölyelerden sergilere uzanan etkinliklerle devam etti. Festival kapsamında 9’uncu Kolordu Bölge Bando Komutanlığı konser verirken, Hüsn-i Hat Atölyesi katılımcıları Türk-İslam sanatının köklü geleneğiyle buluşturdu. Yakutiye Medresesi’ndeki “Hâne” sergisi ise geleneksel sanatların seçkin örneklerini ziyaretçilerle buluşturmayı sürdürdü.

 

9’UNCU KOLORDU BÖLGE BANDO KOMUTANLIĞINDAN ÖZEL KONSER

Erzurum Devlet Tiyatrosu Sahnesi, 9’uncu Kolordu Bölge Bando Komutanlığı Konseri’ne ev sahipliği yaptı. Farklı müzik türlerinden eserlerin bando düzenlemeleriyle yorumlandığı konserde, geniş bir repertuvar dinleyicilerle buluştu. Bando müziğinin güçlü ve dinamik yorumu dinleyicilere müzik dolu bir akşam yaşattı.

 

HAT SANATININ ZARAFETİ ERZURUM MÜZESİ’NDE

Hanifi Tosun tarafından Erzurum Müzesi’nde gerçekleştirilen uygulamalı Hüsn-i Hat Atölyesi’nde katılımcılar, Türk-İslam sanatının köklü geleneklerinden hüsn-i hat sanatını yakından tanıma fırsatı buldu. Arap yazısından gelişerek Osmanlı döneminde özgün ve zarif bir üsluba kavuşan hat sanatının temel özelliklerinin aktarıldığı atölyede, Kur’an-ı Kerim, hilye ve levhalarda kullanılan yazı biçimleri ele alındı.

 

Atölyede ayrıca Şeyh Hamdullah ve Hafız Osman gibi önemli hattatların sanatın gelişimine katkıları hakkında bilgi verildi. Katılımcılar, uygulamalı çalışmalar aracılığıyla hüsn-i hat sanatının estetik anlayışını ve inceliklerini deneyimledi.

erzurumsanat

“HÂNE” GELENEKSEL SANATLARIN ZENGİNLİĞİNİ YANSITTI

Yakutiye Medresesi Türk İslam Eserleri ve Etnografya Müzesi’nde ziyaretçilerini ağırlayan, küratörlüğünü Yasemin Karaca’nın üstlendiği “Hâne” Sergisi, İslam sanatlarının geleneksel birikimini çağdaş yorumlarla bir araya getirdi.

 

Aile ve yuva kavramları etrafında şekillenen sergide; 13 hat, 17 seramik hat, 12 tezhip ve 6 tarihi hat eserinin yanı sıra dijital çalışmalar, geometrik desenlerden oluşan kandiller ve mermer işleme celî sülüs eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Ebubekir Mete Koleksiyonu’ndan seçilen hüsnühatların da yer aldığı sergi, Savaş Çevik, Abdurrahman Depeler, Sami Naddah ve Saim Günay gibi farklı kuşaklardan sanatçıların çalışmalarını aynı çatı altında buluşturdu.

 

Hattat Mehmet Özçay imzalı 17 seramik hat eser ise geleneksel hat sanatını çağdaş malzemelerle buluşturan yaklaşımıyla serginin dikkat çeken bölümleri arasında yer aldı.

Erzurum Kültür Yolu Festivali, kentin farklı noktalarında gerçekleştirilecek kültür ve sanat etkinlikleriyle 23 Ağustos’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

MEVLİD KANDİLİ, PEYGAMBERİMİZE SEVGİMİZİ TAZELEMEK İÇİN BİR VESİLE

MEVLİD KANDİLİ, PEYGAMBERİMİZE SEVGİMİZİ TAZELEMEK İÇİN BİR VESİLE

ÇALIŞANLAR İŞ ÇIKIŞINDA MUM IŞIĞINDA SANATLA BULUŞTU

MAVİYLE YEŞİLİN BULUŞTUĞU ORDU’DA TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ ZAMANI

BEYLİKDÜZÜ’NDE EĞİTİM DESTEĞİ BAŞARIYLA TAÇLANDI

ÖMERLİ HAVZASI’NDAKİ KAÇAK YAPILAR KALDIRILDI

BALKAN VE TÜRKİYE MOTOKROS ŞAMPİYONASI HAYRABOLU’DA

ERZURUM’DA FESTİVALİN RİTMİ SANATLA TUTULDU

İMZALAR ATILDI: RUMELİ FEDERASYONUNA YER TAHSİSİ YAPILDI

ABD’NİN ORTADOĞU POLİTİKASINI DOĞRU OKUMAK

İBB’NİN İNOVASYON YAZ KAMPI TAMAMLANDI

PORTAKAL SUYU GENLERİ DEĞİL, GENLERİN ÇALIŞMA DÜZEYİNİ ETKİLEYEBİLİR

ERZURUM KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE SANATIN İNCELİKLERİNDEN ŞEHRİN HAFIZASINA

İŞTE ŞİMDİ OLDU..

GECE NEFES NEFESE UYANIYORSANIZ DİKKAT

BURHANİYE'Lİ ÖZÇELİK AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

TÜVTÜRK’TEN ARAÇ SAHİPLERİNE MUAYENE ÖNCESİ ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

BODRUM’UN YEŞİL MİRASI “MANDALİNİMİZ” İLE YAŞATILIYOR

KORKU İMPARATORLUĞU: ÇÖKÜŞÜN VE ÇÖZÜLMENİN ESERİDİR

CHP İSTANBUL İL KADIN KOLLARINDAN BAYRAMPAŞA’YA ZİYARET

BU GÜNÜN CUMA HUTBESİ

187. Sayı Ağustos 2026

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

Reklam

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
Satı Kurt

Haber Editörü

Satı Kurt

Reklam

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 2 1 0 1 4 4
2.SAMSUNSPOR A.Ş. 2 1 0 1 2 4
3.KASIMPAŞA A.Ş. 2 1 0 1 1 4
4.AMED SPORTİF FAALİYETLER 1 1 0 0 3 3
5.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 1 1 0 0 2 3
6.FENERBAHÇE A.Ş. 2 1 1 0 1 3
7.GENÇLERBİRLİĞİ 1 1 0 0 1 3
8.BEŞİKTAŞ A.Ş. 1 1 0 0 1 3
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 2 1 1 0 -1 3
10.GÖZTEPE A.Ş. 1 0 0 1 0 1
11.CORENDON ALANYASPOR 1 0 0 1 0 1
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 1 0 0 1 0 1
13.TRABZONSPOR A.Ş. 1 0 0 1 0 1
14.ARCA ÇORUM FK 2 0 1 1 -1 1
15.EYÜPSPOR 1 0 1 0 -1 0
16.KOCAELİSPOR 1 0 1 0 -2 0
17.TÜMOSAN KONYASPOR 2 0 2 0 -3 0
18.ERZURUMSPOR FK 2 0 2 0 -7 0