Reklam
Reklam
BEYOĞLU'NDA RAMAZAN COŞKUSU BAŞLADI

BEYOĞLU'NDA RAMAZAN COŞKUSU BAŞLADI

11 Ayın sultanı Ramazan Beyoğlu’nda, kültürlerin buluştuğu sofralar, gönülleri birleştiren etkinliklerle başladı.

TARİH: 3.03.2025 12:00
Son Güncelleme: 2.03.2025 23:20
Reklam

Asırlardır farklı medeniyetlerin, inançların ve kültürlerin bir arada yaşadığı Beyoğlu, Ramazan ayında da bu birleştirici ruhunu yaşatmaya devam ediyor. Beyoğlu Belediyesi 11 ayın sultanı Ramazan ayının manevi ruhuna uygun dolu dolu  bir etkinlik programı hazırladı. Ramazan ayı boyunca ilçenin dört bir yanında kurulacak iftar sofralarında binlerce kişi hep birlikte orucunu açacak. Ayrıca tarihi cami turları, Hasköy Ramazan Sokağı ve geleneksel Ramazan eğlenceleriyle Beyoğlu, bu mübarek ayın ruhunu en güzel şekilde yaşayacak.

TARİHİ CAMİLERE TURLAR DÜZENLENECEK

Beyoğlu Belediyesi vatandaşlar için Ramazan ayı boyunca devam edecek olan ‘Tarihi Camileri Geziyoruz’ etkinliği düzenleyecek. Pazartesi günleri hariç haftanın altı günü gerçekleştirilecek ücretsiz turlar 11.00-15.00 saatleri arasında düzenlenecek. Turların birinci rotası Beykoz’da bulunan Yuşa Hazretleri Türbesi olacak. İkinci tur ise Eyüpsultan Cami ve Ayasofya Cami’ne düzenlenecek.

HASKÖY’DE RAMAZAN SOKAĞI KURULDU

Beyoğlu Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini ilçe sakinlerine ve ziyaretçilerine en güzel şekilde yaşatmak amacıyla Hasköy Sahilde ilk kez Ramazan Sokağı’nı kurdu. Geleneksel ahşap stantlarla donatılan sokak, rengârenk ışıklarla süslenerek büyüleyici bir ortam oluşturdu. Ramazan Sokağı’nda yöresel ürünlerden sokak lezzetlerine, kadın el emeği pazarından Beyoğlu’nun ünlü markalarının stantlarına kadar birçok seçenek yer alıyor. Ziyaretçiler, hem otantik lezzetleri tadabiliyor hem de el emeği ürünleri keşfetme fırsatı buluyor.

BEYOĞLU AYNI SOFRALARDA BULUŞUYOR

Beyoğlu’nda ilçe sakinleri ile birlikte yerli ve yabancı turistleri de aynı sofralarda buluşturan iftar sofrası geleneği bu yılda sürdürüyor. Ramazan ayı boyunca Hasköy Kültür Sanat ve Gösteri Merkezi, Kızılay Meydanı, Arabacılar Meydanı ve Hacıahmet Mahallesi’nde  her gün iftar verecek olan Beyoğlu Belediyesi, ayrıca farklı günlerde 16 mahallede daha iftar sofraları kurarak binlerce kişiyi aynı sofralarda buluşturacak.

HASKÖY SAHİLDE İFTAR VE RAMAZAN EĞLENCESİ BİR ARADA OLACAK

Ramazan ayı boyunca Hasköy Kültür Sanat ve Gösteri Merkezi’nde ve çevresinde kurulan iftar çadırlarında yaklaşık 2 bin kişi hep birlikte iftar yapacak. İftar sonrasında ise hem yetişkinler hem de çocuklar için özenle hazırlanmış etkinlikler ve konserler düzenlenecek. Animasyon gösterisi, kukla gösterileri, Ramazan yarışmaları, çocuk eğlenceleri, çocuk sineması gösterimleri Ramazan maskotu, jonglör gibi her akşam gerçekleştirilecek farklı etkinliklerle ramazan ayı dolu dolugeçecek.

“BEYOĞLU’MUZDA SOFRAMIZI, SEVGİMİZİ VE KARDEŞLİĞİMİZİ PAYLAŞIYORUZ”

Ramazan ayının ilk iftarını Hasköy Kültür Sanat ve Gösteri Merkezi’nde vatandaşlarla birlikte yapan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, “11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in ilk iftarında sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek ay, iyiliğin, dayanışmanın ve bereketin ayıdır. Biz de Beyoğlu’muzda soframızı, sevgimizi ve kardeşliğimizi paylaşıyoruz. Her gün farklı mahallelerimizde kurulan iftar sofralarımızda buluşmaya, birlikte dualar etmeye, gönüllerimizi birleştirmeye devam edeceğiz. Tarihi cami turlarımız, Ramazan Sokağımız, çocuklarımız ve ailelerimiz için düzenlenen etkinliklerimizle Ramazan’ın manevi atmosferini hep birlikte yaşayacağız. Bu zor günlerde, komşusu açken tok yatamayanların evlatları olarak dayanışmamızı büyüterek Beyoğlu’nun nimetlerini paylaşmaya devam ediyoruz. Cenab-ı Hak tuttuğumuz oruçları kabul etsin.” dedi. 

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

Reklam
Anahtar Kelimeler: BEYOĞLU' RAMAZAN COŞKUSU BAŞLADI
BAYRAMPAŞA'DA TARTIŞMALI YOL ÇALIŞMASI: UZUN ÖMÜRLÜ TAŞLAR SÖKÜLÜP YERİNE ASFALT YAPILIYOR

BAYRAMPAŞA'DA TARTIŞMALI YOL ÇALIŞMASI: UZUN ÖMÜRLÜ TAŞLAR SÖKÜLÜP YERİNE ASFALT YAPILIYOR

ESNAF İSYANDA: "KALDIRIM İŞGALİ" GEREKÇESİYLE MALLARININ TOPLANMASI ZARARA SOKTU

KAPADOKYA EFSANELERİ VE TARİHİ ÖYKÜLERİ KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE ANLATILDI

EYÜPSULTAN MEYDANI YENİ ÇEHRESİNE KAVUŞUYOR

HASTANE ÇALIŞANLARININ PAYLAŞIMLARI HASTANEYİ BAĞLAR MI?

BAYRAMPAŞA’NIN ABİSİ HALİT PAŞALI’NIN EŞİ MELAHAT PAŞALI HAKKA UĞURLANDI

GENÇ NÜFUSA YAPILAN YATIRIM TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR

ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ’NİN TOPLU AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİ

SANATLA YAŞAM ATÖLYELERİ’NDE 6. DÖNEM BAŞLADI

EYÜPSULTAN BELEDİYE BAŞKANI ÖZMEN; “ALLAH MAHCUP ETMESİN. İNŞALLAH AÇILIŞINI DA HEP BERABER YAPACAĞIZ”

ESENLERLİLER YAZLIK SİNEMADA BULUŞUYOR

BEYLİKDÜZÜ’NDE YAZ SPOR KURSLARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

AYVALIK, TARİHİ GÜMRÜK MEYDANI'NA KAVUŞTU

EYÜPSULTAN’IN SPORCU GENÇLERİ BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR.

NEVŞEHİR KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE SÖYLEŞİ, ATÖLYE VE ÇOCUK ETKİNLİKLERİ BİR ARADA

ANADOLU'NUN İKİ KÖKLÜ DEĞERİ AYNI HEDEFTE BULUŞTU

PUSULA YAZ OKULU KAPANIŞ PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

BU HAFAT CUMA HUTBESİ "KARDEŞLİK" ÜZERİNE

BİR SUAT MAMUR VARDI “DİYECEĞİZ” AMA İŞ İŞTEN GEÇECEK

CHP BAYRAMPAŞA MERSİN BALKAN’A EMANET

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
Cihan Serdar Aktaş

Haber Editörü

Cihan Serdar Aktaş

Reklam
  • EDİTÖR
  • ÖZEL HABER
  • BAYRAMPAŞA KON.ÇALIŞTAY
  • X HABER

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
3.CORENDON ALANYASPOR 0 0 0 0 0 0
4.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
5.ÇORUM FK 0 0 0 0 0 0
6.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
7.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
8.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
9.GALATASARAY A.Ş. 0 0 0 0 0 0
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.GENÇLERBİRLİĞİ 0 0 0 0 0 0
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
14.KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.TÜMOSAN KONYASPOR 0 0 0 0 0 0
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
18.TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0