Reklam
Reklam
Reklam
  TUNA EĞİTİM VADİSİ’NİN TEMELİ ATILDI!

TUNA EĞİTİM VADİSİ’NİN TEMELİ ATILDI!

İçerisinde 1 ilkokul, 1 ortakokul ve spor salonu bulunan Esenler Tuna Eğitim Vadisi’nin temeli, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de katıldığı bir törenle atıldı.

TARİH: 18.01.2022 15:48
Son Güncelleme: 18.01.2022 15:48
Reklam
Esenler’de 10 yıl öncesine kadar İstanbul’un çöküntü alanlarından birisi olarak kabul edilen Tuna Mahallesi’ndeki (eski Karabayır) 91 bina ve 302 bağımsız bölümde sürdürülen istimlâk çalışmaları tamamlandı. Mahallede eğitim vadisi projesi hayata geçiyor. Mahallenin kaderini değiştirecek Tuna Eğitim Vadisi’nin temeli, düzenlenen bir törenle atıldı.

İçerisinde ilkokul, ortaokul ve spor salonunun bulunacağı Tuna Eğitim Vadisi'nin temel atma törenine; Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler Kaymakamı Adil Karataş, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, okul inşaatlarını üstlenen bağışçı hayırsever işadamları Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ve MESA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu ile birlikte çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Eğitim Vadisi’nde bu noktaya gelene kadar büyük zorluklar çektiklerini ama yılmadıklarını belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Şu an temelini atacağımız eğitim vadisi bizim için Esenler'de unutamadığımız hayat hikâyelerimizden biridir. Buralar binalarla doluydu buralar çok özel sosyolojik bir yapıya sahip bir yerdi. Burası Esenler için sadece bir mekân üretimi değil aynı zamanda farklı sosyolojik sonuçları ortaya çıkarabilecek bir yerdi. Buranın eğitim planlarına alınması ve daha sonra da kamulaştırarak eğitim vadisi için düzenlemeye ilk başladığımızda çok büyük zorluklarla karşılaştık. Olayların üzerine giderek, inanarak, direnerek bu gördüğünüz alanı yıkarak bu noktaya getirdik. Şimdi bu alan Esenler için çok önemli bir eğitim fırsatı sunacak ve Esenlerli çocukların geleceğe hazırlanmasında anlamlı yeri olacak" dedi.

   İstanbul Valisi Ali Yerlikaya törende gerçekleştirdiği konuşmasında, "İstanbul'umuzda 39 ilçemizde mükemmel okullar yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Mahmut Özer Hocamız, kıymetli bakanımızın desteklerini biz yürekten hissediyoruz. Bu eğitim öğretim döneminde 36 okulu açmamız lazımdı daha henüz 5'ini açabildik, devam ediyoruz. İlk yarıyıl tatiline artık ramak kaldı. Yüz yüze eğitimi sayın bakanımızın büyük desteği ve inanışıyla başladık, Allah'a şükürler olsun henüz salgın bitmedi, aşıyla büyük bir güç elde ettik, ilk yarıyıla geldik" diye konuştu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatiline girecek öğrencilere ödev verilmemesini isteyerek, "İnanıyorum ki öğretmenlerimiz öğrencilerimize ödev vermeyecekler, 2 hafta hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz dinlenecekler" dedi. Bakan Özer 31 Ocak'ta yapılacak olan 15 bin öğretmen atamasında yüzde 50'si yani 7 bin 500 öğretmenin İstanbul'a atanacağını açıkladı.

   Bakan Özer "Buradan Esenlerimize de bir müjde verelim" diyerek şunları kaydetti:
" 2022'de vermiş olduğunuz mevcut yatırımların ötesinde Esenler'de arsa bulun, 20 tane ilave yatırım daha yapalım. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise neye ihtiyacınız varsa yeter ki bize arsa gösterin, biz hemen arsayı bulduğunuz anda inşallah her türlü destekle o süreçlerin tamamlanmasında sizlerin yanında olacağız.”

  12.500 metrekare alanda inşa edilecek Tuna Eğitim Vadisi’nde, 32’şer derslikli bir ilkokul ile bir ortaokulun yanı sıra bir de çok amaçlı spor salonu bulunuyor.  Toplam 15.879 metrekare kapalı alana sahip okullar ve spor salonunun 2022-2023 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.  

Hayırsever işadamları Süleyman Çetinsaya ve Erhan Boysanoğlu da yaptıkları kısa konuşmada böyle bir eğitim yuvasına katkılarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. İşadamları, 2023 yılında bitirilmesi projelendirilen okul inşaatlarının daha erkene çekilerek 2022’de tamamlanacağını söylediler. 

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

Anahtar Kelimeler: EĞİTİM VADİSİ’ TEMELİ ATILDI!
AK PARTİ İSTANBUL TEŞKİLATINDAN ANKARA'YA 15 BİN KİŞİLİK ÇIKARMA

AK PARTİ İSTANBUL TEŞKİLATINDAN ANKARA'YA 15 BİN KİŞİLİK ÇIKARMA

TEHLİKELİ BİNA HABERİMİZE AÇIKLAMA: "HER ŞEY KONTROL ALTINDA"

14 AĞUSTOS 2026 CUMA HUTBESİ "HER YETİM BİR EMANET"

SEDA’DAN LİSELERE GİRİŞ SINAVI’NDA ÜSTÜN BAŞARI

TÜGVA SULTANGAZİ 2026 YAZ OKULU KAPANIŞ PROGRAMI

YÜZLERCE ÇOCUĞUN SÜNNET ŞÖLENİ BOĞAZ TURUYLA TAÇLANDI

İBB’DEN; ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ KIŞLIK SEBZE FİDESİ!

DAHA GÜVENLİ BİR EYÜPSULTAN İÇİN EL ELE VERDİLER

MERSİN BALKAN RESMEN CHP BAYYRAMPAŞA İLÇE BAŞKANI

MÜSLÜMANLIĞI SEÇTİ SARUNE SKRİPKİNAİTE “ŞEVVAL” ADINI ALDI

SONUNDA BUDA OLDU!: SÜLEYMANCILARA DA OPERASYON ÇEKİLDİ

BAYRAMPAŞA’DA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLÜYOR: İNŞAAT KAZISI YAN BİNAYI KAYDIRDI, CAN GÜVENLİĞİ HİÇE SAYILIYOR!

TÜM İDDİALAR YALAN ÇIKTI 11 AY GEÇTİ: HALA İDDİANAME HAZIRLANMADI

KÜLTÜR VE SANATIN FARKLI RENKLERİ MALATYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ'NDE BULUŞTU

ÇOCUĞUNUZUN İLK FOTOĞRAF PAYLAŞIMI ÖNCESİ EBEVEYNLERE 5 KRİTİK ÖNERİ

HASTANE ÇALIŞANLARININ PAYLAŞIMLARI HASTANEYİ BAĞLAR MI?

ÇANAKKALE SAVAŞLARI DİJİTAL DÜNYADA YENİDEN HAYAT BULUYOR

İBB’DEN BİNLERCE GENCE ÜNİVERSİTE TERCİH DESTEĞİ

BAYRAMPAŞA’DA SPOR DOLU AKŞAMLAR BAŞLADI

İSTANBUL ULUSLARARASI BOŞNAK GENÇLİĞİ ZİRVESİ 2026: BAYRAMPAŞA'DA TARİHİ BULUŞMA

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
admin

Haber Editörü

admin

fsdsafsadfsa
Reklam
  • EDİTÖR
  • ÖZEL HABER
  • BAYRAMPAŞA KON.ÇALIŞTAY
  • X HABER

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
3.CORENDON ALANYASPOR 0 0 0 0 0 0
4.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
5.ARCA ÇORUM FK 0 0 0 0 0 0
6.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
7.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
8.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
9.GALATASARAY A.Ş. 0 0 0 0 0 0
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.GENÇLERBİRLİĞİ 0 0 0 0 0 0
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
14.KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.TÜMOSAN KONYASPOR 0 0 0 0 0 0
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
18.TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0