Sultangazi Anadolu Kültür Festivali’nde bu kez Erzurum heyecanı yaşandı. Kadim şehrin birbirinden güzel lezzetleri ve müzikleri Sultangazililerle buluştu. 7. Geleneksel Kadim Şehir Erzurum Yöresel Günleri müzikleri ve yöresel lezzetleri ile Sultangazi’ye damgasını vurdu.
Anadolu’nun tarih kokan şehirlerinin lezzetlerini ve kültürlerini tanıtan renkli program Anadolu Kültür Festivali, bu kez Erzurum ile devam etti.
Erzurum’un meşhur lezzetleri Anadolu Kültür Festivali ile Sultangazi'ye taşındı. Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği 7. Geleneksel Kadim Şehir Erzurum Yöresel Günleri töreni renkli görüntülere sahne oldu.
Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ev sahipliğinde gerçekleşen programa, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekman, AK Parti İlçe Başkanı İmdat Kamacı, Sultangazi Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nurettin Narin ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bu Festivaller Birlik ve Beraberlik Ruhunu Yansıtması Açısından Önemli
Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, "Anadolu Kültür Festivali Sultangazi'de sadece bir programdan ibaret değil. Bu festival İstanbul'da yaşayan ama köklerinden, gelenek ve göreneklerinden, örf ve adetlerinden kopmamış, bundan sonra da kopmayacak olan; vatan sevdalısı, millet sevdalısı, ezandan hiçbir zaman kulağını çevirmemiş, yüce insanların Anadolu'da kök salmış insanların her daim olduğu, bundan sonra da olacağı programlar. Biz Sultangazi'yi ve İstanbul'u bu yönüyle çok daha seviyoruz. Köklerinden kopmadan İstanbul'u yaşayan, burada hemşehriyle beraber hayatını devam ettiren, onların dertleriyle dertlenen, bir sorunları varsa çözmek için gayret eden, mutluluk varsa o mutluluğu fazlalaştırmak için her daim hemşehrileriyle, dostlarıyla, arkadaşlarıyla, komşularıyla beraber olan güzel insanların yaşadığı bir Sultangazi her zaman hayalimiz. Elhamdülillah Sultangazi, 81 vilayetin güzel insanlarının vatanına, milletine, devletine bayrağına bağlı insanların yaşadığı güzel bir şehir. Bundan sonra farklı farklı programlar elbette icra ediyoruz, edeceğiz. Ancak bu festivaller bizim için çok önemli” dedi.

‘ERZURUMLULAR SULTANGAZİ'DE DE KADİM BİR HEMŞEHRİ TOPLULUĞU’
Erzurumluların alanı coşkulu bir şekilde doldurduğunu belirten Dursun, “Bugün burada Erzurumlular coşkulu bir şekilde bu alanı doldurdular. Bir yarış haline geldi esasında Sultangazi Anadolu Kültür Festivali. Her hafta bir başka hemşehri derneğinin, vakfının coşkuyla bu programları icra etmek için gayretle çalıştığı, çok emek verdiği programlar. Ben biliyorum ki gayretle çalışıyorlar. Bugün yedincisini düzenliyoruz ama her sene üstüne koyarak çok daha güzel hale gelerek programlarımız devam ediyor. Erzurumlu kardeşim, Sultangazi'de de kadim bir hemşehri topluluğu. Sadece Türkiye'de değil, Türkiye'yi bayrakla tarif ettiğimizde yine kahramanlık türkülerinin sadece yakılmadığı, yaşandığı bir coğrafyadan bahsediyoruz. Zaten hikayeler yaşanmışlıklar üzerine kurulmuş. Anlatılacak çok şey var Erzurumlu kardeşim. Erzurumlular nene hatunlarıyla övünecek bir tarihi var. Elbette sadece Nene Hatun'la bunu sınırlamamalıyız. İsmini bilmediğimiz nice kahramanları vardır. Vatan toprağı üzerinde şehadet şerbetini içen nice şehitlerimiz vardır. Nice gazilerimiz ve onlarla yaşayan, onlarla büyüyen nice insanlarımız vardır. Erzurum'a dair söylenecek elbette çok şey vardır. Ama şunu net bir şekilde Erzurumlular için ifade etmek gerekir ki; sahiden bu vatanın, bu milletin, bu devletin ayakta durması için şehadeti göze alan Nene Hatun'un dadaşların olduğu bir memlekettir Erzurum. Ama şunu ifade edelim ki; onlar bu karakterleriyle Sultangazi'de de bizle beraber yürüyen, her daim güçlerini, birlikteliklerini Sultangazi'de, sokaklarda, caddelerde her alanda göstermiş çok güzel insanların olduğu bir topluluk” diye konuştu.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekman konuşmasında şunları söyledi: “ Görüyorum ki büyük bir coşku ve bayram havası var. Sultangazi Belediye Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Şehirde yaşayan çok kıymetli vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi mutlu etmek, birlik ve beraberlik sergilemek üzere bir araya getirmek için şehir günleri tertip etmiş. Bu dava ve hizmet hareketidir. Ancak bunu davası olan aşkı ve heyecanı olan kardeşlerim yerine getirir. Kıymetli başkanımız her ne kadar Adıyamanlı olsa bile malumunuz kıymetli eşi Erzurumlu. Başkanımız Erzurumlu bir kızımızla evlenmiş, eniştemiz olmuş ve Erzurum’a gönül vermiştir" dedi.
Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı dadaşlar diyarı Erzurum’u Sultangazi’ye getiren bu organizasyonda emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
İkramlıklar Beğeni Topladı
Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ve protokol, etkinlik kapsamında tüm misafirlere kadayıf dolması ve ispir kuru fasülyesi ikram etti. Festival alanında Erzurum’a özgü yemek stantları kuruldu. Misafirler yöresel lezzetlerin tadına baktı.
Erzurum Yöresel Günleri 25 Ekim Pazar akşamına kadar devam edecek.