İBB’DEN ÇİFTCİYE TAM DESTEK, ÜRETİM DÖRT YILDA 50 BİN DEKAR BÜYDÜ
Tarih: 05.08.2023 11:01

İBB’DEN ÇİFTCİYE TAM DESTEK, ÜRETİM DÖRT YILDA 50 BİN DEKAR BÜYDÜ

İBB İstanbul’da tarım sektörüne desteklerini sürdürüyor. 2020 Yılından bu tarafa Ekrem İmamoğlu yönetiminin desteğiyle üretim 50 bin dekar büyüdü.

İBB, 2020 yılından bu yana tarım, balıkçılık ve arıcılık alanlarında verdiği ücretsiz desteklerle, kentin 693 olan üretici sayısının 8 bin 226 kişiye ulaşmasını sağladı. Bu yıl çiftçilere ücretsiz verilecek yaklaşık 10 milyon kışlık sebze fidesi dağıtımını başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “TÜİK verilerine göre, göreve geldiğimizden bu yana İstanbul'da tarım yapılan alan tam 50 bin dekar büyüdü” bilgisini paylaştı. İstanbullu üreticileri desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan İmamoğlu, “Biz, desteklemeye devam edeceğiz. Doğru işler yapmaya devam edeceğiz. Yapılmayan işleri başlatmaya ve insanlarımızın ihmal edilen ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Biz niçin bunları başarıyoruz biliyor musunuz? Tek farkımız var: ‘Her şeyi ben bilirim’ demiyoruz. Bilen insanlarla çalışıyoruz. Köylüyü dinliyoruz. Çiftçiyi dinliyoruz” ifadelerini kullandı. Vatandaşlara, “Umutla ayağa kalkın” çağrısında bulunan İmamoğlu, “Biz hem bundan sonraki İstanbul seçimlerini hem de İstanbul'un ilçe seçimlerini kazanmaya devam edeceğiz. Bununla yetinmeyeceğiz; ülkemizin makus talihini yenemediğimiz bu seçimde, bir sonraki seçimde yenme konusunda da kararlı çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Dolayısıyla yılmak yok; yolumuza devam edeceğiz. Unutmayınız; buradaki kardeşiniz, asla vazgeçmeyen bir kardeşiniz. Bunu herkes bilsin” şeklinde konuştu. 

“TOPRAKTA YEŞEREN ÜRETİM, BİR TOPLUMUN BEREKETE DAİR EN BÜYÜK MORALİDİR”

“Toprakta yeşeren üretim, bir toplumun aslında berekete dair en büyük moralidir” diyen İmamoğlu, “Ben, köy çocuğuyum. Köyde yetiştiren insanların topraktan gelen bereketi gördüklerinde yüzlerinin nasıl bir moralle dünyaya baktıklarını iyi bilirim. Annelerin, babaların, gençlerin oradan fışkıran bereketle hayata nasıl temel bir tutkuyla tutunduklarını iyi bilirim. O bakımdan işte biz, tam da böyle bir bakışla, ‘Kentin bütçesini nasıl bereketli bir şekilde kullanıyorsak, tarım alanlarımızın da İstanbul'da en bereketli şekliyle verimli olmasını istiyoruz’ diyerek yola çıktık. Bu hedefle, birçok hizmeti ilk kez İstanbul'la buluşturduk. İlk defa 2020 yılında İstanbullu çiftçilerin girdi maliyetlerini azaltmak, tarımsal üretimden uzaklaşan köylerde yaşayan vatandaşlarımızı tekrar tarıma teşvik etmek ve böylelikle tarımsal alanların betonlaşmasını önlemek amacıyla yazlık sebze üreten çiftçilerimize fide desteği verdik” şeklinde konuştu. 

“TÜİK VERİLERİNE GÖRE, İSTANBUL'DA TARIM YAPILAN ALAN TAM 50 BİN DEKAR BÜYÜDÜ”

Söz konusu hizmeti pandemi sürecinde vermeye başladıklarını hatırlatan İmamoğlu, süreç içerisinde çiftçilere, balıkçılara ve arıcılara sundukları hizmetlerle destek türlerini çoğalttıklarının altını çizdi. Yaptıkları çalışmalarla; tarım, balıkçılık ve arıcılık sektörlerinde üretim yapan insanların sayısını artırdıklarına vurgu yapan İmamoğlu, yaşanan durumun TÜİK raporlarına da yansıdığını kaydetti. “TÜİK verilerine göre, göreve geldiğimizden bu yana İstanbul'da tarım yapılan alan tam 50 bin dekar büyüdü” diyen İmamoğlu, “Bu aslında siz fırsat verdiğinizde; İstanbul'un tarımla ne kadar değerli işler yapabileceğini, İstanbul'un bu ürettiği sahalardan İstanbullunun evine, mutfağına daha ucuz gıda temininin var olacağını, yine aynı şekilde İstanbullunun moralini arttıracak şekilde gıda güvenliği açısından da hem güvenli hem lezzetli gıdayla buluşabileceğini insanlarımıza ispat ettik. Çiftçimiz doğru araçlarla desteklediğinizde, onlar da üretmesini gayet iyi bilen insanlar. Gerçekten her birisine teşekkür ediyoruz. Biz, desteklemeye devam edeceğiz. Doğru işler yapmaya devam edeceğiz. Yapılmayan işleri başlatmaya ve insanlarımızın ihmal edilen ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Biz niçin bunları başarıyoruz biliyor musunuz? Tek farkımız var: ‘Her şeyi ben bilirim’ demiyoruz. Bilen insanlarla çalışıyoruz. Köylüyü dinliyoruz. Çiftçiyi dinliyoruz. Tarım Daire Başkanı'nı dinliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖZER’İN “HALK EKMEK” ELEŞTİRİSİNE YANIT VERDİ

Kendisinden önce konuşan İstanbul Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Sabri Özer’in, “Geçen yıl Halk Ekmek, bizim bölgemizde, yaklaşık 9 bin civarında buğday alımı yaptı. Biz bu yıl, buradaki Ziraat Odası arkadaşlarımla 10-15 bin alım yapılmasını beklerken, maalesef ki bu alım olmadı. Ve dolayısıyla borçlu olan çiftçilerimiz, bir an önce borçlarını ödemek için, 6-6,4 liraya buğdayını vermek zorunda kaldı. E tabii biz, ‘Üretin’ dedik, onlar ürettiler. Ancak zararına buğdaylarını tüccara vermek zorunda kaldılar” sözlerine da yanıt veren İmamoğlu, şunları söyledi:

“BU KÜRSÜLER, VATANDAŞIN DERDİNİ DİLE GETİRME KÜRSÜLERİ; VATANDAŞA HAK BİLDİRME KÜRSÜLERİ DEĞİLDİR”

“Sayın Başkan bir eksiklikten bahsetti. Bu hususta hem burada Silivri, Çatalca ilçe başkanlarımız da var. Onlar da eşlik etsinler. Genel Sekreter Yardımcımız yine burada. O da eşlik etsin ve Halk Ekmek’le hızlıca bir toplantı yapılsın. Eksiklik neredeymiş? Hızlıca bunu giderelim. Bu kürsüler, vatandaşın derdini dile getirme kürsüleri; vatandaşa hak bildirme kürsüleri değildir. Onun için bizim eksiğimiz olacak, bazen unuttuklarımız olacak. Bunu çekinmeden, en güçlü şekilde toplumun ve belli kesimlerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri çıkacak bu kürsüden dile getirecek. Biz de vatandaşa hizmet etmekle sorumlu olan yöneticiler olarak, onları saygıyla karşılayacağız. Ve onların ihtiyaçlarını giderme konusunda, elimizde hangi imkanlar var ise, onlara sunacağız. Bu iyi niyet temelli, bu ahlak temelli bu şeffaflığı, bu katılımcılığı biz yapmaya devam edeceğiz. Bunu yaptıkça da -eksiğimiz olabilir, hatalarımız olabilir, bazı yanlışlar yapmış olabiliriz- o yanlışlarımızı da gidereceğiz. Halkımızı memnun etmeye devam edeceğiz.”

VATANDAŞLARA “UMUTLA AYAĞA KALKIN” ÇAĞRISI 

Vatandaşlara, “Umutla ayağa kalkın” çağrısında bulunan İmamoğlu, “Biz hem bundan sonraki İstanbul seçimlerini hem de İstanbul'un ilçe seçimlerini kazanmaya devam edeceğiz. Bununla yetinmeyeceğiz; ülkemizin makus talihini yenemediğimiz bu seçimde, bir sonraki seçimde yenme konusunda da kararlı çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Dolayısıyla yılmak yok; yolumuza devam edeceğiz. Vatandaşımızla yüzleşeceğiz. Yaptığımız eksikliklerden dolayı, onlardan özür dileyeceğiz. Onlarla dertleşeceğiz, konuşacağız. İşte buradaki gibi eleştirileri alıp, baş tacı edeceğiz. Önümüze vatandaşlarımızın dilek ve tavsiyeleriyle bakacağız. Ve milletin hizmet alması için, bu millete ait milletin iktidarlarının kurulması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Unutmayınız; buradaki kardeşiniz, asla vazgeçmeyen bir kardeşiniz. Bunu herkes bilsin” şeklinde konuştu. 


BAYRAMPAŞA'DAKİ PARKLARDA BAHAR TEMİZLİĞİ VE BAKIM ÇALIŞMASI YAPILIYOR

DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ, GENÇLERİ BESYO VE PMYO SINAVLARINA HAZIRLIYOR

“BENDE İSTERİM HA…”

BİLİM TEKNİK SOHBETLERİ FATİH KAFALI’YI AĞIRLADI

İNTİHAR GİRİŞİMİ BAŞARISIZ SONUÇLANDI

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YÜKSEL MANSUR KILIÇ ZİYARETİ

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

BAŞKAN ABDURRAHMAN DURSUN GENÇLERLE BİR ARADA

BELEDİYEYE ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

ESENLER SEMALARI TÜRK BAYRAKLI UÇURTMALARLA RENKLENDİ

İBB’DEN CUMHURİYET İÇME ARITMA SUYU TESİSİ PROJE TEMELİ

SULTANGAZİ BELEDİYESİNDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK

GENÇLER BESYO VE PMYO SINAVINA HAZIRLANIYOR

İBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞINDAN ZİYARET

SABAH SAATLERİNDE YÜRÜYÜŞ YAPMAK DEPRESYONU ÖNLÜYOR

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YOĞUN MESAİ

SARAYBOSNA BAŞKANINDAN BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNE ZİYARET

BAYRAMPAŞA’DA BAŞKAN YARDIMCILARINA BAĞLI MÜDÜRLÜKLER

KAYMAKAM DR.SONER ŞENEL'DEN ZİYARET

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

28.04.2024

  • İMSAK 04:21
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:35
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16