BU KONGRE BİR ERGENEKON´DUR, BİR DİRİLİŞTİR?
Tarih: 30.04.2019 20:23

BU KONGRE BİR ERGENEKON´DUR, BİR DİRİLİŞTİR?

28 Nisan 2019 Pazar günü Ankara´da yapılan ?Ergenekon´dan Çıkış Kurultayı´ seçimlerinde Genel Başkan Bilge Lider Sayın Aykut Edibali yeniden Genel Başkanlığa seçildi?

MKYK üyesi Rıfat Yılmaz´ın sunuculuğunda, Millet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Geçioğlu´nun açış konuşması ile başlayan kurultayda, Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Başat hesap raporlarını okudu. Şiirler, sloganlar, mehter ve Fevzi Ülker´in sazı ve sözü ile şenlenen kurultayın divan başkanlığını Gaziantep İl Başkanı Ali Bakım yaptı?

BU KONGRE BİR ERGENEKON´DUR, BİR DİRİLİŞTİR?
Millet Partisi Genel Başkanı Bilge Lider Aykut Edibali, kurultayda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi.
?Aziz Dava Arkadaşlarım, Sevgili Kardeşlerim,
Yine bir kurultayda buluştuk; Allah´a şükürler olsun. Hepinize teşrifleriniz sebebiyle çok teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun!
Bu kongre bir Ergenekon´dur. Bu bir diriliştir. Ergenekon´dan çıkış kurultayıdır? Başarınız, zaferiniz hayırlı olsun?
Bir partinin, bir liderin, dava insanlarının yüz akı olan sizlersiniz; Türkiye´nin yüz akı, Türk dünyasının, İslam dünyasının belkemiği işte bu insanlar, sizler. Bunda en ufak bir riya yoktur, dosdoğru ifadesi budur?
Hazreti Peygamber Bedir´de dua ediyor;?Ey Allah´ım, bu topluluğu muzaffer kıl! Bunlar muzaffer olmazsa korkarım Seni anacak kimse kalmayacak?? dediği insanlar Allah´u alem bütün vicdanımla, irfanımla inanıyorum ki bugün sizsiniz?
Çünkü bu topluluğa kimse dünyevi bir şey vadetmedi. Ne araba ne makam ne şu ne bu. Allah rızası dendi, vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi dendi?
İnsanlığın değişik mertebeleri var. ? Sırf insanı kamil olmak için gayret eden, Rasulullah´ın övdüğü ve ?inşallah onlarla biz bir elin parmakları gibi beraber olacağız´ dediği insanlarsınız inşallah?
Resulullah, ?Kur´an´a hizmet eden kişilerle ben böyle (bir elin iki parmağı gibi) kardeşim. Cennet´te de onlarla beraber olacağım´ buyuruyor. İnşallah bizler onlardanız. Allah gayretinizi, istikametinizi, çabanızı azaltmasının, şaşırtmasın. Hepinize en kalbi, derin, samimi teşekkürlerimi arz ediyorum.

ERGENEKON´DAN ÇIKAN TOPLULUK DÜNYANIN HAKİMİ HALİNE GELDİ?
Bu kurultayın bir Ergenekon olduğunu söyledim. Evet Ergenekon! Kur´an-ı Kerim´de Fil Suresinde bahsedilen hikaye, ibret alınacak, yaşanan gerçek bir hikayedir. Dolayısıyla bazı efsaneler var ki onlar hala yaşar, milletlere de topluluklara da yol gösterir. Onun için kurultayımıza ?Ergenekon´ dedim.
Ergenekon´u şöyle bir hatırlayalım: Göktürkler kendilerinin yeryüzüne ilahi bir amaçla gönderildiği düşüncesindeler. Orhun yazıtlarına bakacak olursak ? Bilge Kağan, ?Allah nasip ettiği için Kültiğin Kağan ile şunu yaptık, bunu yaptık, vezir Tonyukuk da bize yardımcı oldu, Çinlilerin esaretinde 70 sene yaşamış olan Türkleri kurtardık´ der.
Türk tarihi İslam tarihinin bir özetidir. Ve bu özette büyük direnişleri, ıstırapları, sıkıntıları, yok oluşları ve yeniden doğuşları görürüz. Bir mağaraya sıkışıp kalmış bir topluluk daha sonra büyüyerek, gelişerek dünyanın hakimi haline geliyor. ?Ergenekon´ bir yok oluştan, ?Bitti, yok oldu!..´ denilen bir topluluktan Allah´ın izni keremi ile yeniden uyanan, toplanan, güçlenen, birliğini, varlığını koruyan, bir topluluk oluşturmaktır. İşte siz onlarsınız!..

İTTİFAKLAR KOMEDİSİNE GÜLMEMEK MÜMKÜN DEĞİL!..
İttifaklar komedisini gördük. Gülmemek mümkün değildi. Adı millet ittifakı imiş!? Yahu Millet Partisi var, insan utanmaz mı? Hem ne manası var? Millet, zaten en büyük topluluk olmayı ifade ediyor. Milletin lügat manası, kullanım manası şeriat demektir, millet budur.
?
YOLUMUZU KESMEK İÇİN ÖNÜMÜZE ÇIKANLAR?
Ben size güveniyorum, inanıyorum. Sizlerden ricam taban çalışmasını yani temel çalışmayı yapmak. .. Allah bizi yanlışlardan korusun. Daima çalışacağız çok çalışacağız ve elde ettiğimiz zaferlerle asla yetinmeyeceğiz. ?
Allah öylesine yüce, öylesine büyüktür ki ölüden diriyi halk eder. Biz buna talibiz. Ne kadar sıkıntı çekilirse çekilsin ne kadar acı çekilirse çekilsin bunların her birini gördük yaşadık. Allah bize güç verdi, kuvvet verdi. Başımızdan geçenler faaliyet raporunda anlatıldı. Önümüzü, yolumuzu kesmek için önümüze çıkanlar, hile kullananlar vs. vs. Bunları da unutmamamız lazım?

İYİ DAHA İYİNİN DÜŞMANI OLURMUŞ
Allah´a hamdü senalar olsun. Bu günleri gösteren, lütfunu esirgemeyen Allah´a şükürler olsun. Allah´ın davası, Rasûlü´nün yolu bizim yolumuz olacaktır. Bunlar daha önce söylenemezdi. Biliyor musunuz bundan 30 sene evvel bunları söyleyemezdiniz. Biz bunu rahatlıkla söylüyoruz. Çünkü toplumu değiştirdik. Bugün, senden alınan sloganları, senden çalınan projeleri söyleyen insanlar var. Cenab-ı Allah bize bu hizmet yaptırdı.
Ama şuna dikkat edeceğiz: ?İyi daha iyinin düşmanı olurmuş.´ Hz. Peygamberin Peygamberliği, o döneminde beklenen bir şey. Bir Peygamber gelecek beklentisi o günkü Arap toplumunda ve Kureyş´te beklenen bir şey. Biliniyor ama her kabilenin büyüğü ?Herhalde bana gelir´ diyor. Hiç beklenmedik bir şey oluyor: Cenabı Allah bir yetime Peygamberlik veriyor, onun adı Muhammedü´l-Emin. Ve kıskanılıyor?
Hz. Yusuf´un hikayesini hatırlayın. Hz. Yusuf en yakınları tarafından kıskanıldı, engellendi hatta kuyuya atıldı. Ama Allah´ın takdirinin önüne geçmek mümkün mü? Allah bir insana ve bir topluluğa bir şeref payesi giydirmeyi nasip etmişse onu hiç kimse engelleyemez. Ama kıskançlıklar olur. Bu kıskançlıklar da kıyamete kadar sürüp gidecektir.
Bize yakın kardeşlerimize yani ?Allah, vatan, millet, devlet´ diyen insan kadrolarına; ?Evet doğrudur, bunları yapacak olan onlardır, Millet Partisi topluluğuyla beraber olmak, birlikte çalışmak lazımdır´ demek ağır geliyor. Sıkıntı burada. Ama olsun, sabreden derviş çalışırsa eğer muradına ermiş?

NASRETTİN HOCA´NIN DEDİĞİ GİBİ ?BİLENLER BİLMEYENLERE ANLATSIN´
? Siz zaten söyleyeceklerimi biliyorsunuz. Nasrettin Hoca´nın dediği gibi ?bilenler bilmeyenlere anlatsın!´ Sizden ricam çalışmaları ihmal etmeyeceksiniz. Haftada bir mutlaka kültür çalışmalarını yapacaksınız. Haftada bir toplanacaksınız? Görevimizi, eylemimizi sürdüreceğiz. Eylemden kesilmek, küsmek olmaz?
?Bilenler bilmeyenlere anlatsın´. Çok bilmek iyi bir şey ama eylem de o kadar önemli.
Bütün arkadaşlardan ricamız, isteğimiz şu olmalı: ?Kardeşim hoş geldin, sefalar getirdin, kaç kişiyle geldin? Birini getir, iki olur, iki üç olur, beş olur, çoğal. Çoğalma böylesine organik olmalıdır?

BİZ ATEŞE GİRMİŞ SEMENDERLERİZ
Size adamlar ne diyor? ?Bunlar isimleri kaybolur ama birdenbire yine ortaya çıkarlar´. Biz ateşe girmiş semenderleriz, yani ateş bizi yakamaz, ateş bizi güçlendirir. Mağlubiyetler, sıkıntılar, kayıplar bizi daha çok güçlendirir. Çünkü veren Allah´tır.
Hz. Peygamber ,?Ey Allah´ım şu iki Ömer´den birisi ile bu dini güçlendir.´ diye dua ediyor.
Evet Değerli Arkadaşlarım! Hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah gayretinizi arttırsın, Allah muvaffak etsin. Hanımlardan ricam: Sizin günleriniz var ya altın günü, Bayrak günü yapın, çağırın konuyu komşuyu.
Allah gayretinizi arttırsın, Allah muvaffak etsin, 

 Kaynak; gazeteicanadolu.com


SULTANGAZİ BELEDİYESİ PARAGRAFI SEVDİREN HOCA HAMZA KAYA'YI GENÇLERLE BULUŞTURDU

SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI BORA BALCIOĞLU, SAHA ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRDÜ

SARIYER BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA OKTAY AKSU, MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

KÖKLERDEN MODERNE ÇİNİ SERGİSİ ‘SONSUZ MAVİ’ CKSM’DE

İŞTEN ATILIYORUZ DİYE TV EKRANLARINDA FERYAT ETTİ AMA?

GAZETEMİZDEN HASAN MUTLU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

BAŞKAN HASAN MUTLU’NUN HAYIRLI OLSUN MESAİSİ

İHTİYAÇ SAHİBİ KIZLARIN ÇEYİZLERİ BELEDİYEDEN

KÂĞITHANE’DE PARKLAR YAZA HAZIRLANIYOR

ÇOCUKLARA SIFIR ATIK BİLİNCİ AŞILANIYOR

ENFLASYON 17 AYIN ZİRVESİNDE

KANATLAR SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ HASAN MUTLU’YU ZİYARET ETTİ

FATİH BELEDİYESİ 14. GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİLERİ KAYITLARI BAŞLADI!

ÇATALCA BELEDİYE BAŞKANI ERHAN GÜZEL ÇATALCA ÖĞRENCİLERİNİ TEBRİK ETTİ

ÖĞRENCİLER İÇİN RİSK TEŞKİL EDEN VİNÇ BELEDİYEYİ HAREKETE GEÇİRDİ

BEYOĞLU'NDA ÜCRETSİZ RİNG SEFERLERİ BAŞLADI

“ALİ ALİYEV (EMİNOĞLU)” RESİM SERGİSİ BAKSM’DE

SEDA ÖĞRENCİLERİ LİSELERİ GEZİYOR

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

HAYIRSEVERLER CAMİİ’NDEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

05.05.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:12
  • YATSI 21:46
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
5.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16