“BİZE GAZETECİYİ TARİF EDER MİSİN?” SİZDEN GELENLER
Tarih: 10.01.2024 14:58 Güncelleme: 11.01.2024 07:37

“BİZE GAZETECİYİ TARİF EDER MİSİN?” SİZDEN GELENLER

“BİZE GAZETECİYİ TARİF EDER MİSİN?” DİYE SORDUK, Sizlerden gazetecilik tarifleri geldi. Çok kıymetli görüş ve tarifler geldi teşekkür ederiz.

NEDRET APAYDIN

BAYRAMPAŞA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI

Gazetecilik; 
Hakkın ve hakikatin dünyasında yandaşlık yapmadan, körü körüne taraf tutmadan, dogmalara saplanıp kalmadan,  hakikatin peşinde koşmaktan ve her daim soru sormaktan ibaret bir görevdir. 
Önce bir yaşam şekli sonra bir meslektir 
bir misyondur.

 

GÜNDÜZ KALKAN

EĞİTİMCİ

Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Gerçekleri çarpıtmadan aktaran; topluluklar arasında nefreti, düşmanlığı körükleyici yayından kaçınan; mağdurun, güçsüzün, yoksulun, ötekileştirilenin sesi olmaya çalışan gerçek basın emekçilerini saygıyla selamlıyor, bu doğrultuda vazife yaparken hayatını kaybeden tüm basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum”

 

NERİMAN BAKAN

CHP BAYRAMPAŞA İLÇE YÖNETİM KURLU ÜYESİ

Özgür basın korkusuz kimsenin kalemi olmadan sadece kendi kalemi ile yazdığı yazıların altına imzasını atmalı. Bu özel gününüz kutlu olsun Mehmet bey

 

ALİ MURAT DUMAN

Bayrampaşa Belediye Belediye Aday Adayı

Görünmeyeni okuyan, söylenmeyeni işiten, henüz olmayanı tahmin eden, başkalarının dikkat etmediğini ayrıntılardan sonuçlar çıkarabilen ustalara " Gazeteci " denir.

Emek harcayıp, ter döken tüm gazetecilerin ve sizin gününüzü tebrik ediyorum.

 

OSMAN KILIÇ

Gazeteci toplum içinde cereyan eden olayları yine toplumu bilgilendirmek amacıyla dürüst bir şekilde aktarmalıdır.
Milli ve manevi konulara duyarlı olmalı bu yönde müsbet olayları aktararak değerlerimizin yaygınlaşmasına katkıda bulunmalı.
Toplumu yanlış yöne kanalize etmeye çalışanlara fırsat vermemelidir.
Her türlü alanda olduğu gibi işini dürüst yapan gazetecilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum.

FATMA AKIN

Basın demokrasimizin olmazsa olmazlarından biridir. Bu manada sizler, toplumsal gelişmeleri tarafsız bir şekilde gündeme taşıyıp kamuoyu ile paylaşarak çok önemli, hatta hayati bir görevi yerine getirmektesiniz. Bu hayati görevi ifa edebilmek için zaman mefhumu gözetmeksizin çalıştığınıza, çalışırken yaşadığınız zorluklara, harcadığınız emeğe ve gösterdiğiniz gayrete şahidiz.

Tanıdığım günden beri kalemi daima doğrudan haktan haklıdan yana olan görevini özveriyle yapan başta siz ve tüm basın emekçilerinin gününü kutluyorum

 

SAİME AKMAN

Çalışan Gazeteciler Gününde tüm gazetecilerimize; Güven ve Özgürlük içerisinde çalıştıkları başarılı bir meslek hayatı diliyoruz.

Gazeteci, hak ve Adaletten yana olmalı

TÜRKAN HACIMALE

Çalışan gazeteciler gününüz kutlu olsun gazetecinin günü gecesine karışan olayların ,siyasi haberlerin ,aktüalitenin ,sporun doğru tarafsız bir şekilde halka anlatılması güzel bir  üslup ile yerine göre yermesini yerine göre övmesini bilip adaletli bir şekilde basın sektöründe yer alan kişilerdir gazeteciler taraf olmadan söyleneni söyleyen halkın insanı olup halkın içinde olandır tekrar en oğlumun ve tüm gazetecilerin günü kutlu olsun

YASEMİN YAVUZ: 

Dürüst, Yalansız, Samimi, Hazır kalem, Konuşmayı bilen kendini ifade eden, İşini seven

 

FATİH KOÇAK:

Gazeteci dürüst namuslu tarafsız olması lazım olaylara objektif olması lazım siyasi konularda benim temennim bu selametle

 

GÜLŞEN KAYA:

Gazeteci özgür olmalı. Gazeteci tarafsız olmalı. Gazeteci millit ve vatanın yararını gözetmeli. Gazeteciler gününüz kutlu olsun.

 

FUAT TUNÇ 

BBP BAYRAMPAŞA İLÇE BAŞKANI

İstanbul'da bir çok yerel gazete var, kaç tane gazeteci yorum, makale, analiz yetisine sahip ?

Tüm İstanbul'u analiz edersek şahsınız açık ara ileridedir. Var olun

 

MUSTAFA KULU 

BAYRAMPAŞA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI

Demokrasinin temel taşlarından biri olarak, ilkeli dürüst ve tarafsız haber anlayışıyla Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan, kimi zaman zor şartlar altında, toplumumuzu gelişen olaylar karşısında bilgilendirerek önemli bir kamu görevini yerine getiren; başta siz değerli dostum olmak üzere tüm basın mensuplarının 10 Ocak çalışan  Özgür gazeteciler gününüzü sevgi saygı ve muhabbetle kutluyorum.

 

İDRİS EROĞLU 

EĞİTİMCİ

Bir gazeteci halkın içinde olan, halkla beraber olan, halkın sorunlarını dertlerini kendi sorunları kendi dertleri gibi dertlenen, bu sorunları ve dertleri gazetesinde, köşesinde yayınlayan, yayınlamasıyla kalmayıp o sorunların peşini araştırandır. Basının gücü biraz sekteye uğradı gibi görünse de gazeteciler kapıları açabiliyor sorunları araştırabilme imkanı vardır. Kalemini birilerine satan değil, halkın gazetecisi, halkın içinden olan halkla beraber, halkın sorunlarını dile getirerek halkın sorunlarına çözüm üreten kişidir Gazeteci. 

 

METİN KARAKAŞ

Her zaman kalemini hak ve hakikat için kullanan, doğru haber peşinde koşan, 

mesleğini icra ederken hiç kimseye mihnet ve minnet etmeyen, kaleminin ve fikriyatının onuruyla çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

 

GÜLAY SEZER 

AK PARTİ BAYRAMPAŞA KADIN KOLLARI BAŞKANI

Gazeteci dünyayı okuyucusunun ayağına getiren evlerimize aileden biriymiş gibi giren gerçeği yansıtan insanlara doğru mesaj veren kimi zaman gülümseten bir dosttur.

 

METİN ÖZKARA

Bence bir gazeteci olması gerektiği gibi sadece görevini ifa etmelidir. Gazetecinin bu görevini yapabilmesi için habere, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı yazılar yazması gerekir. Bunun için de gazetecinin güvenilir kişi olması gerekir. Gerektiğinde karanlık güç odaklarına karşı savaşmayı göze alan insanlar olmalıdır. Gazeteci olayları olduğu gibi tarafsız ve objektif yazmalıdır. Birilerinin kalemi olmamalıdır. Gazeteci, haberi doğru kaynaktan almakla yükümlü olmalı. Gazetecilik kulaktan dolma bilgilerle yapılmaz. Şantaj, karalama, kirletme, yalan haber, yıpratma gibi unsurları içermemeli.  Gazeteci kanunlara saygılı, ahlaklı, namuslu, dürüst, çalışkan kişiler olmalıdır. Herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, ön yargılardan uzak ve kişilik haklarına saygılı olmak, gazeteciliğin olmazsa olmaz koşullarından olmalıdır.

 

EMİNE ÇELİK  

KASTAMONU KADIN DERNEĞİ 

CHP EYÜP MECLİS ÜYESİ

Gazetecilik öyle güzel bir meslektir ki; Hakkını vererek yapabilene ne mutlu. Gerçekten emek veren ve bu işe gönül vermiş, kar kış demeden tarihimizi savaşlarımızı araştırıp, belgesel yapan, ülkemizdeki illeri, dünyayı dolaşıp, kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizi bulup insanlığa tanıtmaya çalışan, güncel haberleri abartmadan, yalan riya katmadan, iftira atmadan yazan, çok değerli gazetecilerimiz var ve onlara saygılarımı sunuyorum. Birde kendini gazeteci diye sunan ama sokakta dedikodu peşinde koşan insanlardan, farkı olmayanlar var.

Mesela sürekli kadını bir meta olarak kullanıp reyting peşinde koşanlar, ya da siyasetçilerin, sanatçıların özel hayatlarını didikleyip servis etme peşinde olanlar var.

Gazetecilik çok değerli bir meslektir ve bu değeri sayfalara, yazılara taşıyan değerli gazetecilerimizin;

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ kutlu olsun.

 

ALİ ABDULKERİMOĞLU

Gazetecilik zor ve meşakkatli bir iştir. Ama bir o kadar da zevklidir. 

Kalemine daima sadık kal, sakın satma, gerekirse kır’’

Gazeteci; öncelikle tarafsız olmalıdır. 

Bir tarafta olmak zorunda kalırsa, tarafı halk olmalıdır, vatan olmalıdır.

Gazeteci; objektif olmalıdır. 

Gazeteciliğe önce muhabirlikle başlamalıdır. 

Çünkü muhabir; haberlerini iki tarafın da görüşünü yansıtarak kamuoyunun doğru olmasını sağlamalıdır. 

Çünkü gazeteci yorum yapmaz, kamuoyunun da tarafsız oluşması için kendisine taraflarca iletilen bilgileri katkı yapmaksızın yazar. 

Yani yorumu okura, kamuoyuna bırakır…

Gazeteci; bağımsız olmalıdır. 

Korkmadan, çekinmeden, kim ya da kimler olduğuna bakmadan doğru bildiklerini yazmalıdır. 

Buna editoryal bağımsızlık diyoruz. 

O yüzdendir ki, gazeteci yarın aleyhinde yazmak zorunda kalacağı hiçbir kamu görevlisi ya da yönetici ile sıkıfıkı, samimi olmamalıdır.

O’nun adamı, bunun adamı olmamalı, hiçbir siyasetçiye biad etmemelidir. 

Kimsenin adamı olmamalıdır.

Gazeteci; kısaca basın özgürlüğü dediğimiz halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını dürüstçe, istismar etmeden, eğip, bükmeden kullanmalıdır. 

Kullanmalıdır ki, bir zamanlar söylendiği gibi Yasama, Yürütme ve Yargı erklerinin ardından basının dördüncü kuvvet olmasını sağlamalıdır.

Gazeteci; eleştirel olmalıdır. 

Atatürk’ün dediği gibi; Doğruları dosdoğru yazmalıdır. 

Yazmalıdır ki; toplumda yanlışları düzeltme şansı ortaya çıksın. 

Devleti, ülkeyi, kenti, kurumları yönetenlere yol gösterici olsun. 

Eleştirdiği kişi ve kurumlar tarafından beğenilmeyebilir, o’na kızanlar olacaktır. 

O yüzdendir ki gazetecinin dostu olmaz. 

Ya da bazılarının tarifi ile gazeteciden ne dost, ne de post olur…

Gazeteci; araştırmacı olmalıdır. 

Yoksa araştırmacı gazetecilik denen bir olgu yoktur. 

Gazeteci araştırmacıdır zaten. Araştırma yapmadan, tarafları dinlemeden kulaktan duyma yazıları yazanlara gazeteci denmez, olsa olsa ‘dedikoducu’ yaftası yapıştırılır.

Gazeteci; para ve menfaat karşılığı yazı yazmaz. 

O yüzdendir ki; gazetelerin tarafsız olabilmesi için Demokratik ülkelerde Devlet tarafından sübvanse edilir. 

Gazeteci; kamuoyunu temsil ettiği ve kamu görevi yaptığı için yazdıkları yüzünden hapse atılmazlar. 

Özgür ülkelerde yazarlar vatana ihanet dışında düşündüklerini özgürce yazmalıdır. 

Bu durum bir ülkedeki fikir ve düşünce hürriyetinin derecesini ortaya koyar. 

Yoksa henüz yayınlanmamış bir kitap, ya da yazılmamış bir yazı için kimse yargılanamaz.

 

AYNUR TATLI

GELECEK PARTİSİ BAYRAMPAŞA İLÇE BAŞKANI

10.Ocak değil her gün sizlerin günüdür hizmet ve kaleminiz açısından. Gününüzü kutlarım.                               GAZETECİ; Adil, şeffaf, kalemini ve kelamını şahsi fikirlerine göre değil! Çıkarlar için değil! Birilerine yaranmak için değil! Bulunduğu mecra yerel ise o ilçenin toplumsal fikir mecraları ile....Bulunduğu mecra Türkiye Geneli ve Uluslararası ise Toplumsal ahlak, değer, milli duygular, adil, şeffaf, dürüst bir GÖREV İNŞAA ETMESİ GEREKEN KİŞİDİR.

 

AYSEL KURTULUŞ

Gerçekleri saptırmadan sansürlemeden doğruyu aktaran  tarafsız ve çıkarsız bakabilen kişi GAZETECİDİR, gününüz kutlu olsun

 

ÖNDER NURİ ATAY

Öncelikle gününüz kutlu olsun abi nice hayırlı senelere böyle doğru ahlaklı hizmet etmeye devam inşallah.

Gazeteci: yaşadığı zaman dilimi içinde yaşanan olayları  insanlara anlaşılır bir şekilde doğru anlatan kişidir.

Gazete: yaşadığı zaman dilimi içinde yaşanan olayları  insanlara anlaşılır bir şekilde doğru ulaşmasını sağlayan araçtır.

 

METİN ÖZKARA

Bence bir gazeteci olması gerektiği gibi sadece görevini ifa etmelidir. Gazetecinin bu görevini yapabilmesi için habere, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı yazılar yazması gerekir. Bunun için de gazetecinin güvenilir kişi olması gerekir. Gerektiğinde karanlık güç odaklarına karşı savaşmayı göze alan insanlar olmalıdır. Gazeteci olayları olduğu gibi tarafsız ve objektif yazmalıdır. Birilerinin kalemi olmamalıdır. Gazeteci, haberi doğru kaynaktan almakla yükümlü olmalı. Gazetecilik kulaktan dolma bilgilerle yapılmaz. Şantaj, karalama, kirletme, yalan haber, yıpratma gibi unsurları içermemeli.  Gazeteci kanunlara saygılı, ahlaklı, namuslu, dürüst, çalışkan kişiler olmalıdır. Herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, ön yargılardan uzak ve kişilik haklarına saygılı olmak, gazeteciliğin olmazsa olmaz koşullarından olmalıdır.

 

SELİM UZUN

HOCA HAYRİ EFENDİ MERKEZ CAMİ VAKIF BAŞKANI

Gazeteci dediğin önde düşen haberi iyice araştırıp taraf tutmadan doğru neyse o şekilde anlatması gerekir ve derim ki yalnız bir tarafı değil karşı tarafı da dinlemek en doğrusu olsa gerek çünkü o zaman yanlış haber olmaz öyle bir zamanda yaşıyoruz ki maalesef sağdan soldan her iki taraftan da 7/24 yaralan haberler maalesef haberi olan irtibatımızı inancımızı kaybettirdi inan bana kimseye ayırmıyorum yani iki taraf da aynı sıkıntılar var Allah yardım etsin Allah doğru olan kardeşlerimize güç kuvvet sağlık sıhhat versin

 

ÜRYANİ CEYLAN 

BOZKIR ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİM BİRİM BAŞKANI

Öncelikle Gazeteciler Gününüzü Kutlar Saygı ve Sevgilerimi Sunarım.

Gazeteci; Yaşantımızdaki Sosyoekonomik Gelişmeleri ve Güncel Olayları Takip Eden Tamamen Objektif Bakış Açısıyla Değerlendirmeler de Bulunan, Tarafsız Tutum ve Davranışlarla Fikir ve Düşüncelerini Somut Bir Şekilde Gösterip Aktarabilen,

Toplumun Bilinçlenmesini, Gelişmesini Sağlayan, 

Dünya da Olup Bitenleri Haber Veren Sahip Çıkılması ve Desteklenmesi Gereken Bilinçli Toplum Mimarlarıdır. Diye Düşünüyorum Hocam

 

HACI SUBAŞI

CHP BAYRAMPAŞA YÖNETİM KURLU

Gazetecilik özgürlüğe açılan kapıdır, Gazetecide o kapıyı açandır

 

KADİR ÇETİN

Gazeteci; Kamuoyunu ilgilendiren konularda gördüğü, bildiği ve yaşadığı olayları resim çeken bir objektif gibi -karartmadan, eğemeden bükmeden- kelimelere dökerek halkı bilgilendiren kişidir... Yani kelimelerle resim çeken ve o çektiği fotoğrafı içinde yaşadığı toplumsal değerleri ıskalamadan yorumlayarak toplumun bilinçlenmesini sağlayan kişi... Selamlar...

 

PROF DR. SEDAT ZİYADE

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEK BAŞKANI

Mesleği gereği hayatın içinde her daim aktif olmak zorunda olan, doğruyu topluma aktarmayı şiar edinen, fedakarlık gerektiren meslek sahibi olandır.  Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun

 

FİLİZ KILINÇER

BOZKIR POSTASI GAZETESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

Ben kısaca tarif edeyim, gazeteci özgür olmalı, değilse ayağındaki pranga neyse ona hizmet etmek zorundadır... Özgürlük her şeydir...

 

ZEKİ DENİZLİ

MİLLİ YOL PARTİSİ BAYRAMPAŞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI 

İradesini kaleminin diliyle HÜR VE HÜRRİYET için MİLLETİ ve İNANÇLARI ADINA kullanan YÜREKLİ İNSANLARA ben gazeteci derim 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN iyiki varsınız.

 

ALİ YİĞİT

GAZETECİ

Gazeteci hakikat avcısıdır.

 

BİLGEHAN TAMYÜREK

Gazeteci : Beni bana anlatandır...

Gazeteci : Gerçeği Haberleştiren demektir...

Gazeteci : Vicdanın sesidir...

Gazeteci : Her an gerçeklerle yüzleşerek gerçek maliyet ödeyendir..

Gazeteci : Mesaisi olmadan çalışan demektir..

Özetle Gazeteci : Aslanların, kaplanların önüne atılmış birer Ceylanlardır...

 

NEVZAT HARMANCI

GAZETECİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.

Gazetecilerin kalemleri ne Zaman tarafsız yazı yazarsa o Zaman herkese katkıları olur.

 

SELAHATTİN GENÇ

MİLLET PARTİSİ AFYONKARAHİSAR İL BAŞKANI

Gazeteci, Toplumun Sağduyusudur.

 

VEDAT AY

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

Gazeteci güldür, yerine göre öven bir çiçek gül, yerine göre dikenli gül, yerine göre gülmeye hasret olanlar güldüren, yerine göre düşündüren ama ehil ellerdeyse bir güven kaynağı ehil olmayan ellerdeyse bir fitne kaynağı olan ama hep içimizde olan en güzel ufkumuzdur.

 

MUKRİME DALKIRAN 

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYI

Demokratik toplumun temel haklarından olan haberleşmeyi sağlarken basın ilkelerini düstur edinmiş Gazetecilerin gayretleri her türlü takdirin üzerindedir.

Kişi hak ve özgürlüklerini gözeterek görevlerini ifa eden basın organları, hiç şüphesiz Demokrasinin en büyük güvencesidir.

Yerel basınımız da Bayrampaşmıza yürütülen hizmetler hakkında halkımızı bilgilendirmekte, İlimizin ve İlçemizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır.

Gelişen dijital Teknoloji ile birlikte bilgi kirliliğine mahal vermeden, teknolojik imkânlardan da faydalanan Basınımız; doğru ve hızlı bilgi paylaşımıyla halkın gözü kulağı olmaya, topluma ayna tutarak, Ülkemizin gelişmesine ve ilerlemesine nitelikli bir şekilde katkı sağlamaktadır.

 Bu vesile ile halkın sesini ve sağduyusunu temsil eden basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

 

SALİH AYDIN

Benim gazeteci tarifim. Gazeteci halkı doğru bilgilerle bilgilendirmesidir..

 

RECEP VAROL

DÜNYA BALKAN DERNEKLERİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI

Sevgili Mehmet abi; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü Kutluyorum.

Gazeteci; Herhangi bir yerde meydana gelen bir olayda, toplum adına olay mahalline giderek orada meydana gelenleri, ne olup bittiğini etraflıca öğrenip olaya veya konuya ilişkin mümkünse tüm soruların yanıtını bulan ve bu yanıtları yazarak haberleştiren ve dolayısıyla herkese aktaran emekçidir.

 

AYLA ÇETİN

EĞİTİMCİ

Gazeteciler günün kutlu olsun Hocam

Gazeteci; Bir ülkenin milli servetlerini / geleneği / göreneği / milli anayasanın korunmasını sağlayan / var olan aksayan aksatan yolsuzlukları yazan  toplumların  dertlerini dile getiren kişidir ..

 

SUHENDAN BARBORUS

YAZAR

Gününüz kutlu olsun daima doğru yolda devam eden güzel insan

Sıcak saatlerin takipçisi ,toplumun habercisi…

 

HÜSEYİN DEDİŞ 

İSTANBUL KONYA SPOR BAŞKANI

Gazeteci Topluma Yol Gösteren Bir Pusuladır . Çalışan Gazeteciler Günün Kutlu Olsun Selamlar.

 

RAFET ULUTÜRK

BULTÜRK BAŞKANI

Kaleminizle gerçeği arayan, toplumu aydınlatan ve özgür bir basın için 

emek harcayan tüm gazetecilerin değerli çalışmalarını kutluyorum.

Sizler, toplumun sesi ve gözü olma misyonunu yerine getirirken 

büyük bir özveriyle çalışıyorsunuz. 

Emekleriniz için teşekkür ederiz, 

umarım her zaman özgür ve objektif 

habercilik anlayışıyla yolunuza devam edersiniz.

Sizlerin özverili çalışmaları, doğru haber alma özgürlüğümüzü 

güçlendiriyor ve toplumu aydınlatıyor. 

Emekleriniz için minnettarız, haber alma özgürlüğü için 

verdiğiniz çaba takdire şayan. 

Sizler, bu yenidünyanın kapısını aralayan ve halka gösteren kişilersiniz. 

Emeğiniz ödenmez. Gazeteciler Gününüz kutlu olsun!

 

MUSTAFA KOÇAK

MİLLET PARTİSİ İSTANBUL İL BAŞKAN YARDIMCISI

Çalışan Gazeteciler Gününü Tebrik Ederim.

Gazeteci Kimdir ? 

- Gazeteci hakikatin (gerçeğin) peşinde koşan kişidir.

-İnsanın en temel hakkı olan gerçeğe ,doğru habere ulaşma hakkının yerine getirilmesi eyleminin vazgeçilmezidir.

-Gazeteci içinde yaşadığı toplumun gören gözü ,işiten kulağı , tehlikeler karşısında onu koruyan paratoneridir.

 

GAFFAR KARAKUZU

En çok sigara tüketen; dolayısıyla stres katsayısı yüksek bir meslek grubuna sahip; kafadan günah keçisi ilan edilen görevlilere verilen ad.

Gazeteci, kamuoyunu sırf kendi egosunu tatmin için değil, onun iyiliği, mutluluğu, huzuru, refahı için yönlendirendir.

Sonuç olarak;

gazeteci, herkesin kişilik haklarına saygı duyan, onları yargısız infazla cezalandırmayı aklının ucundan bile geçirmeyen, ama toplumun hakkını, hukukunu, sağlığını, mutluluğunu, zenginliğini engelleyenlerin, yamuk yapanların peşini asla bırakmayandır.

 

GAYE ÇETİN

GAZETECİLİK ÖĞRENCİSİ

Bana göre bir gazeteci üretken olmalı. Ürettiklerini gönül rahatlığı ile insanlara duyurmalı…

 

HAKAN GEZER 

EĞİTİMCİ – YAZAR

Gazeteci: Demokrasinin ve insan haklarının temel direği olan haber alma ve idareyi denetim, yöneten ile yönetilen arasındaki bağı sağlıklı ve direkt biçimde kuran geleneksel, çilekeş medya insanı.

 

İRFAN YARIMAY

Gazeteciler gününüzü kutlar, ülkemiz ve dünyamız için yaptığınız fedakarlıklarla dolu gayret ve özverili çalışmalarınızdan dolayı sizlere minnettarlığımı sunarım.

 

FİKRET TONCER

Gazeteciler günün kutlu olsun kardeşim. 

Gazeteci ; Dürüst, tarafsız, demokrat , terbiyeli , kalemini satmayan seviyeli İNSAN  olmalı

 

MEHMET AYRA

Kitlelerin peşinde koşturan doğru dürüst ahlaklı tarafsız insanlara saygılı halkla iç içe olan kalemini hiçbir şeye değişmeyen görgülü temiz ve fikirlere açık olan bilgiyi aç olan sürekli kendisini yeni dünyaya düzene göre yenileyen aktif ve başarılı gazeteciler görmeye biliyoruz şimdiden dünya gazeteci günümüz kutlu olsun saygılarımla.

 

AHMET SELİM ARSLAN 

BAYRAMPAŞA TOKATLILAR DERNEK BAŞKANI

GAZETECİ: Kendisi ilkeli, dürüst, HAKK'TAN ve HALK'TAN yanana olan güzel ahlâka ve üstün İnsanlık ERDEMLERİNE sahip olarak asla YALAN  söylemeyen, Fikir ve düşüncelerini cesurca YALAN HABER yaymayan mesleğini inandığı doğrular ve KUTSALLAR uğruna hayatı pahasına karşılıksız olarak KAMUYU AYDINLATMAK görev yapan kişilerdir. 

Bu tanıma uyan tüm Çalışan Gazeteci kardeşlerimizin "10 OCAK DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ" nü en kalbi hissiyatlarımla tebrik ediyor sağlıklı huzurlu ve GÜZEL AHLÂK kural ve kaidelerine uygun olarak barış ve kardeşlik ile dopdolu nice yıllar diliyoruz. Vesselam. 

 

NESRİN ÖZMEN

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ CHP MECLİS ÜYESİ

Doğru haber yapmanın çok büyük çaba, emek ve cesaret olduğu günümüzün olumsuz şartlarına rağmen, 

ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışınızla, vatandaşlarımızın haber alma hakkı doğrultusunda, toplumun vicdan ve duygularına tercüman olarak, olayları aktaran Gündem Bayrampaşa’nın sahibi; ben sizi güçlüden yana değil haklıdan yana şiarınızla tanıdım.  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. 

 

HÜSEYİN KOŞAK

EĞİTİMCİ

Gazeteciler gününüz kutlu olsun Allah nice sağlıklı ve mutlu yıllara erdirsin

Kaleminiz hiç tükenmesin

İnsanları daima gerçekleri yazarak aydınlatınız, Saygılar

 

GÜLŞEN KADEŞ

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ AK PARTİ MECLİS ÜYESİ

Ben tarif edemem. Ama benim için;

Bugüne kadar tanıdığım en babacan,cesur ve iyi yürekli abisin. Iyiki seni tanımışım, iyiki bu mesleği yapıyorsun. Nice başarı dolu yıllar dilerim abim

 

AHMET ŞAHAP

MİLLET PARTİSİ KONYA SELÇUKLU İLÇE BAŞKANI

Öncelikle gazetecilik gününüzü kutlarım. Gazetecilik milletimizin asıl dertlerini dile getirib milli çözüm yollarını  teşhis Edib kamu oyununa sunmak olmalı.

 

RAMAZAN ÜNAL

EĞİTİMCİ

Öncelik

ALLAHIMIZIN İçin hak için doru, ve  dürüst olanı ne ise onu Millete yansıtmak.

2: Taraftar olup tarafın isteğine çalışmamak.

3:Özel yorumları Milli kültürümüz doğrultusunda yazmak.

4:Erken kalkıp dinç olmak.

5:Aşk ile ALLAHIMIZIN eminde Milletin hizmetinde olmak.

 Kolay gelsin

 Başarılar DİLİYORUM SELAMLAR

 

FURKAN GÜLER

Gazeteci olmak, gerçeğe tutkuyla bağlılıktır. Halkı aydınlatmaktır. Hele içine girdiğimiz bu çetin dönemde, gazetecilik, herhangi bir meslek değildir, tıpkı öğretmen olmak gibi eşsiz mutluluğu olan bir göreve, bir davaya bağlanmaktır. O nedenle gazeteci yorulmaz, gazetecinin soluğu kesilmez. Gazetecinin özgürlüğü elinden alınmaz, alınamaz. Gazeteci, gerçeklerin yoluna baş koymuştur. Gazetecinin kalemi namusudur. Has gazetecinin ekranında vatansızlığa, yalana, hileye, yobazlığa yer yoktur.

 

SEDA

Gazeteciler. Mesleğini çocukları gibi severler. Ayırım yapmadan  gazeteciler günün kutlu olsun değerli arkadaşım

 

GÜLAY ÇAĞDAŞ

Ben çok severim her ne kadar sosyal medya olsa da gazete ayrı benin için,  bir dikiş yaptığınızda yine gider hep kalır gazete öyle kalıcı  şarjın yok okuduğun yarım kalır. Telef kaybolur bilgin yarım kalır gazete her zaman okuduğun sürece hem aklında hem de sakladığın rafında yer alır benim için kitap gibi ölmeyen bilgi !!!

 

SEDA TÜRKOĞLU

BAYRAMPAŞA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI

Dürüst, kalemini satmayan, doğruları söyleyip yalan haber yapmayan, objektif, tutarlı ve ilkeli…

 

GÜLİZ GÖKSU 

EĞİTİMCİ

GAZETECİ  haber toplayan topladığı haberi basın yayın yolu ile halka aktaran kişidir. Gazeteci her şeyden önce DÜRÜST olmalıdır. Doğru haber yapmalıdır. Doğruluğundan emin olmadığı haberleri hemen yayınlamamalı, insan onuruyla oynamamalıdır. Gazeteci halkın anlayacağı dil kullanmalıdır. Gazeteci eleştirici olmalı, eleştiriye açık olmalı gerektiğinde kendisini bile eleştirebilmelidir. Gazetecinin de mutlaka bir siyasi görüşü vardır. Ancak haberlerinde kendi siyasi görüşünü hep ön plana çıkarmamalıdır. Yazılarında  baskı unsuru dili kullanmamalıdır. Gazeteci tarafsız olmalıdır. Maddi çıkar uğruna kalemini satmamalıdır. Gazeteci çok kitap okumalı, dış basını da imkanları ölçüsünde takip etmeye çalışmalıdır. Gazeteci tüm mesleklerde olduğu gibi mesleğini severek yapmalıdır. Eğer mesleğimizi ne kadar severek, isteyerek yaparsak o kadar çok başarılı oluruz.

 

MUHARREM YAKIN

Gazeteci; insanın ve vatandaşın gözü kulağıdır. Onun hisseden kalbi, yüreği ve vicdanıdır. Millet düşmanlarına karşı konuşlandırılmış rasattır. Güdülenmiş piyon değil; hak ve hakikatin takipçisi ve savunucusudur. Gazeteci, bence budur, bu olmalıdır. Böyle gazetecilere selâm olsun.

 

KUBİLAY SERHAT TOPCU

GAZETECİLİK ÖĞRENCİSİ

Kimdir gazeteci; Halk için hakikat yollarını arayan   uğrunda ölen Metin Göktepe'ler  Uğur Mumcu'lardır gazeteciler halka rağmen halk için anlatırlar aydınlığı ve karanlığı -

Bir gazetecilik öğrencisi

 

AYHAN BÖLÜKBAŞI

Toplumun tarafsız, hızlı ve doğru bilgilendirilmesi adına önemli bir görevi yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.
Bu nedenle; halkı ve kamuoyunu aydınlatma gibi ayrıcalıklı ve önemli bir görevi icra eden basın mensuplarının da yaptıkları haberlerde; özel hayata ve kişilik haklarına saygılı, objektif, ilkeli yayıncılık anlayışı içerisinde vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında, doğru ve eksizsiz bilgi almalarını sağlamalıdırlar.
Bu noktada tüm olaylara tarafsız bir şekilde bakabilen, gerçek haberin peşinde olan basın mensuplarımızın; demokrasimizin güçlenmesinde, birlik ve beraberliğimizin korunmasında, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli bir payı bulunmaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle; bu işe emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı diliyor, ebediyete intikal eden değerli basın mensuplarını rahmetle anıyor…
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum.

 


Ali Çam
10.01.2024 22:35:43
Gazeteci tarafsız olmalı dürüst olmalı halkın yanında olmalı mesleğine sadık olmalı ayrımcılık yapmadan gerçek haber yayınlamalı gazeteciler gününüz kutlu olsun

BAYRAMPAŞA'DAKİ PARKLARDA BAHAR TEMİZLİĞİ VE BAKIM ÇALIŞMASI YAPILIYOR

DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ, GENÇLERİ BESYO VE PMYO SINAVLARINA HAZIRLIYOR

“BENDE İSTERİM HA…”

BİLİM TEKNİK SOHBETLERİ FATİH KAFALI’YI AĞIRLADI

İNTİHAR GİRİŞİMİ BAŞARISIZ SONUÇLANDI

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YÜKSEL MANSUR KILIÇ ZİYARETİ

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

BAŞKAN ABDURRAHMAN DURSUN GENÇLERLE BİR ARADA

BELEDİYEYE ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

ESENLER SEMALARI TÜRK BAYRAKLI UÇURTMALARLA RENKLENDİ

İBB’DEN CUMHURİYET İÇME ARITMA SUYU TESİSİ PROJE TEMELİ

SULTANGAZİ BELEDİYESİNDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK

GENÇLER BESYO VE PMYO SINAVINA HAZIRLANIYOR

İBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞINDAN ZİYARET

SABAH SAATLERİNDE YÜRÜYÜŞ YAPMAK DEPRESYONU ÖNLÜYOR

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YOĞUN MESAİ

SARAYBOSNA BAŞKANINDAN BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNE ZİYARET

BAYRAMPAŞA’DA BAŞKAN YARDIMCILARINA BAĞLI MÜDÜRLÜKLER

KAYMAKAM DR.SONER ŞENEL'DEN ZİYARET

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

28.04.2024

  • İMSAK 04:21
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:35
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16